מדידת רמות סוכר בצום


בדיקת סוכר בדם בצוםבדיקת סוכר בצום, כפי שהשם מרמז, פירושה מדידת רמת הסוכר לאחר הימנעות משתיה ואכילה (למעט שתיית מים) למשך שמונה שעות. בדיקה זו משמשת כמבחן למחלת הסוכרת, מכיוון שלאחר הצום, נצפה למטבוליזם וחילוף חומרים של פחמימות.

בדיקת הדם תמדוד את כמות הסוכר, הנקראת גלוקוז, בדם. גלוקוז מגיע ממזונות כמו פחמימות ואינסולין הוא ההורמון המסייע לתאי הגוף להשתמש בגלוקוז. האינסולין מיוצר בלבלב ומשוחרר לתוך הדם כאשר כמות הגלוקוז בדם עולה.

לכן, בדרך כלל, רמות הסוכר בדם יגדלו מעט לאחר הארוחה. עלייה זו גורמת ללבלב לשחרר אינסולין, כך שרמות הסוכר בדם לא יעלו באופן דרסטי. כאשר רמות הגלוקוז בדם נשארות גבוהות לאורך זמן הן עלולות להזיק לעיניים, לכליות, לעצבים ולכלי הדם.

איך מתבצעת הבדיקה ומטרתה

לפני ביצוע בדיקת הסוכר בדם, אין לאכול שום דבר במשך שמונה שעות לפחות. זוהי בדיקת דם רגילה אשר נשלחת לפענוח במעבדה. ניתן לקבל את תוצאות הבדיקה בתוך מספר שעות.

בדיקת רמת הסוכר בדם בצום יכולה לשמש לזיהוי רמת הסוכר בדם (במצבי היפוגליקמיה או היפרגליקמיה) , אבחון חולי סוכרת במקרים בהם לא קיימים תסמינים או סימפטומים אשר יכולים לאבחן בוודאות סוכרת, אבחון סוכרת הריונית, וכמעקב אחר רמות גלוקוז אצל אנשים שאובחנו עם סוכרת.

ישנן מספר בדיקות אבחון לסוכרת, כאשר בדיקת דם בצום היא רק אחת מהן. בדרך כלל בדיקה זו תהיה הראשונה לבחון האם קיימת סוכרת.

תוצאות בדיקת הסוכר

רמת הסוכר בדם נמדדת בדרך כלל במיליגרם של גלוקוז לדציליטר של דם (mg/dl). בדרך כלל רמות הסוכר בדם ישתנו במהלך היום. בקרב אנשים לא חולים, רמת הסוכר בדם בצום צריכה להיות מתחת ל -100, כאשר לפני הארוחה רמת הסוכר תעמוד על 70-99. לאחר הארוחה, הרמות עלולות להיות גבוהות יותר ולהגיע ל 140.

בקרב חולי סוכרת, האגודה האמריקאית לסוכרת (ADA) מייעצת לשמור על רמות סוכר בדם לפני הארוחות של 80-130 מ"ג / ד"ל ולאחר כשעה-שעתיים מהארוחה – כ 180 מ"ג/ד"ל. רמות אלו נבחרו בכדי למנוע סיבוכים פוטנציאליים של המחלה. רמות נמוכות של גלוקוז מחייבות דיאטה זהירה וקפדנית וניטור תכוף בכדי למנוע היפוגליקמיה.

השפעת גורמי סיכון על תוצאות בדיקת סוכר בצום

גם אם בדיקת הדם מראה ערכים תקינים, אין זה אומר שהאדם לא סוכרתי, במיוחד אם קיימים גורמי סיכון שונים. אם קיים חשד של הרופא, או תסמיני סוכרת תפלה, יש לבצע בדיקה נוספת.

חלק מהנבדקים מקבלים תוצאות תקינות של בדיקות הדם, אך רמות הסוכר אצלם עולות באופן משמעותי לאחר ארוחות דשנות. אנשים אלה יהיו רגישים לסוכרת, ויאובחנו כחולים אם רמות הגלוקוז בדם, לא בזמן צום, יהיו גבוהות מאד.

למי כדאי לבדוק רמות סוכר?

הסימפטומים של סוכרת מסוג 1 מופיעים לעתים קרובות באופן פתאומי, כאשר הגילוי נעשה בבדיקת רמות הסוכר בצום. מכיוון שפעמים רבות הסוכרת לא מתבטאת בתסמינים מקדימים, ההמלצה היא לבצע את הבדיקה באופן שגרתי. עם זאת, ישנם אנשים אשר נמצאים באופן מיוחד בקבוצת סיכון.

אנשים אלה, יציגו אינדקס מסת גוף (BMI) גבוה מ 25, ללא קשר לגיל. גורמי סיכון נוספים הם לחץ דם גבוה, אורח חיים בלתי פעיל, היסטוריה של תסמונת שחלות פוליציסטיות, לידת עובר גדול, רמות כולסטרול גבוהות, היסטוריה של מחלת לב, והיסטוריה של סוכרת במשפחה.

ההמלצה לביצוע הבדיקה היא לכל אדם מעל גיל 45. אם התוצאה תקינה, ניתן לחזור על הבדיקה בסביבות אחת לשלוש שנים.

אולי יעניין אותך גם:

הכירו את הישראלים מאחורי פיתוח מד הסוכר הרציף

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
בדיקת סוכר בדם בצום
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
מדריך כושר
מעבר לאימונים: איך ביטוח מדריך כושר יכול לשמור על עסקך

עבור חובבי כושר, הפיכת תשוקה למקצוע יכולה להביא לתחושת סיפוק שאין שני לה. עם זאת, עם הריגוש של הדרכת אחרים במסע הבריאות שלהם מגיע סט של סיכונים ואחריות שאין להקל בהם ראש. בטיחות הלקוחות וביטחון העסק נמצאים בידי המדריך, מה שהופך את ביטוח מדריכי הכושר לא רק לאופציה, אלא למגן חיוני בעולם רווי אי ודאויות.

לקריאת המאמר »
כאבים במפשעה
ספורט הרפתקני ואמצעי בטיחות

מאז ומתמיד, אנשים היו הרפתקנים, סקרנים, בחנו את גבולות היכולת האנושית ובדקו מה הם יכולים לעשות ומה לא. זה בא לידי ביטוי בצורות שונות. אחת מהן היא ספורט הרפתקני. מה שאנחנו נוהגים לקרוא ספורט אקסטרים.

לקריאת המאמר »
סוכרת
מהפכה בניהול סוכרת חקר פריצות דרך במכשירים חכמים, תרופות וטיפולים חלופיים

סוכרת, מצב כרוני המאופיין ברמות סוכר גבוהות בדם, משפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. מאמר זה מתעמק בפיתוחים החדשניים בטיפול בסוכרת, לרבות שימוש במכשירים חכמים, תרופות חדשות ושיטות טיפול חלופיות.

לקריאת המאמר »
תזונה
כיצד לשפר את בריאות מערכת העיכול שלך באמצעות תזונה ושינויים באורח החיים

בריאות מערכת העיכול ממלאת תפקיד מכריע בשמירה על רווחה כללית ומושפעת באופן משמעותי מהתזונה ובחירות אורח החיים של האדם. מערכת עיכול מתפקדת היטב מבטיחה שגופנו יקבל את החומרים המזינים והאנרגיה הדרושים תוך כדי סילוק פסולת. עם זאת, אורח חיים מלחיץ, הרגלי אכילה לא נכונים וצריכה לא מבוקרת עלולים להשפיע לרעה על מערכת העיכול, מה שמוביל לבעיות בריאותיות שונות לטווח הקצר ולטווח הארוך. במאמר מקיף זה, נחקור את ההשפעות של גורמים אלה על בריאות מערכת העיכול ונספק טיפים מעשיים לשיקום ושמירה על מערכת עיכול בריאה.

לקריאת המאמר »
מאמנת אישית
יעל אליה – מאמנת אישית שהיא גם מאמנת כושר, כל מה שאתם צריכים בשביל להתאמן בכיף!

אנשים רבים מתקשים לעשות את השינוי הנדרש מישיבה על הספה ללא מעש, למצב בו הם צריכים ללכת פעם או פעמיים בשבוע להתאמן. ישנם אנשים שמראש מוותרים על הצורך לבצע שינוי כזה. הם מודעים לעובדה שאינם יכולים, או מקבלים את זה שאינם רוצים בכך. הם מוכנים גם להתמודד עם ההשלכות הפיזיולוגיות והבריאותיות הכרוכות בהחלטה שלא לבצע את השינוי הנדרש.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן