יעילות גז אוזון לריפוי פצעי רגל סוכרתית


גז אוזון לריפוי פצעים סוכרתייםמחקר ישראלי אשר נערך בית חולים וולפסון הוכיח כי גז אוזון מסייע בריפוי פצעים ברגל סוכרתית אצל חולי סוכרת. כ-שלושה עד ארבעה אחוזים מחולי הסוכרת סובלים מכיבים ופצעים מזוהמים ברגליים, העלולים שלא להחלים במשך חודשים ואף שנים.

פצעים אלה עלולים להוביל לנמק אשר יכול להוביל לצורך בקטיעת החלק הנגוע ברגל.

מהי רגל סוכרתית?

זהו מצב שבו קיימת פגיעה בעצבים ההיקפיים בכף הרגל כתוצאה מסוכרת. התחושה ברגל במצב זה מעומעמת ועלולה להיגרם לה פגיעה הנגרמת בשל רמת גלוקוז גבוהה בדם אשר יוצרת נזק לקצוות העצבים מה שמוביל להתפתחות רגל סוכרתית.

הסימנים כוללים אובדן של תחושה בכף הרגל ופציעות מרובות באזור בשל עצבוב לקוי וחוסר בתחושת כאב. הפצעים עלולים להזדהם וללא טיפול מתאים ובזמן, התוצאות עלולות להיות חמורות ולהוביל אף לכריתה. הנזקים לרגל עלולים להחמיר ולגרום לנזקים בלתי הפיכים כאשר במקרים רבים הפצעים מחמירים ומצב הרגל מדרדר עד כי יש צורך בהסרת הרקמה הפגועה.

טיפול בגז אוזון לרגל סוכרתית

השימוש בגז אוזון לריפוי פצעים קשים מתבצע מזה שנים רבות ונחשב כיעיל. האוזון מחטא את הפצע ותורם לתהליך הריפוי. האוזון מעודד גורמי צמיחה חיוניים אשר מזרזים את תהליך ההצטלקות. השימוש בגז אוזון נמצא כדרך טיפול וריפוי בכיבים כרוניים ברגליהם של חולי סוכרת.

שיטת טיפול זו ידועה ונמצאת בשימוש מזה שנים רבות בארה"ב אולם על פי מומחים בכירים בארץ השיטה הייתה טעונת הוכחה ומחקרים על מנת להגיע לוודאות באשר ליעילותה. התוצאות הטובות אכן הגיעו  והנתונים העלו כי בקרב 81% מהחולים אשר טופלו בגז אוזון נצפתה סגירה מלאה של הכיב, לעומת סגירה מלאה שהתרחשה בקרב 33% בלבד מהמטופלים שלא קיבלו את החומר הפעיל.

פריצת דרך מדעית – החוקרים גאים בניסוי ומדווחים שזהו המחקר הראשון והיחיד בעולם והיחיד שהראה את יעילות הטיפול באוזון ברגליים סוכרתיות. זוהי פריצת דרך מדעית בתחום ברפואה המערבית, ומדינות אירופאיות רבות משתמשות בה.

טיפול בגז אוזון למניעת התפתחות רגל סוכרתית

אחת הסיבות המובילות להחמרה והידרדרות במצב של רגל סוכרתית והתפתחות פצעים וכיבים, היא איחור באבחון. החולים במקרים רבים אינם חשים בבעיה המתפתחת כתוצאה מאובדן התחושה ברגל, ואינם מטפלים בזמן בפצעים, בשלפוחיות ובכיבים.

כדי למנוע מצב של החמרת הפצעים וסיכון לכריתת גפיים, יש להקפיד על טיפולי מעקב קבועים, ונקיטה באמצעי זהירות מוגברים.

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
האותיות הקטנות מאחורי מאכלים נטולי סוכר
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
מדריך כושר
מעבר לאימונים: איך ביטוח מדריך כושר יכול לשמור על עסקך

עבור חובבי כושר, הפיכת תשוקה למקצוע יכולה להביא לתחושת סיפוק שאין שני לה. עם זאת, עם הריגוש של הדרכת אחרים במסע הבריאות שלהם מגיע סט של סיכונים ואחריות שאין להקל בהם ראש. בטיחות הלקוחות וביטחון העסק נמצאים בידי המדריך, מה שהופך את ביטוח מדריכי הכושר לא רק לאופציה, אלא למגן חיוני בעולם רווי אי ודאויות.

לקריאת המאמר »
כאבים במפשעה
ספורט הרפתקני ואמצעי בטיחות

מאז ומתמיד, אנשים היו הרפתקנים, סקרנים, בחנו את גבולות היכולת האנושית ובדקו מה הם יכולים לעשות ומה לא. זה בא לידי ביטוי בצורות שונות. אחת מהן היא ספורט הרפתקני. מה שאנחנו נוהגים לקרוא ספורט אקסטרים.

לקריאת המאמר »
סוכרת
מהפכה בניהול סוכרת חקר פריצות דרך במכשירים חכמים, תרופות וטיפולים חלופיים

סוכרת, מצב כרוני המאופיין ברמות סוכר גבוהות בדם, משפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. מאמר זה מתעמק בפיתוחים החדשניים בטיפול בסוכרת, לרבות שימוש במכשירים חכמים, תרופות חדשות ושיטות טיפול חלופיות.

לקריאת המאמר »
תזונה
כיצד לשפר את בריאות מערכת העיכול שלך באמצעות תזונה ושינויים באורח החיים

בריאות מערכת העיכול ממלאת תפקיד מכריע בשמירה על רווחה כללית ומושפעת באופן משמעותי מהתזונה ובחירות אורח החיים של האדם. מערכת עיכול מתפקדת היטב מבטיחה שגופנו יקבל את החומרים המזינים והאנרגיה הדרושים תוך כדי סילוק פסולת. עם זאת, אורח חיים מלחיץ, הרגלי אכילה לא נכונים וצריכה לא מבוקרת עלולים להשפיע לרעה על מערכת העיכול, מה שמוביל לבעיות בריאותיות שונות לטווח הקצר ולטווח הארוך. במאמר מקיף זה, נחקור את ההשפעות של גורמים אלה על בריאות מערכת העיכול ונספק טיפים מעשיים לשיקום ושמירה על מערכת עיכול בריאה.

לקריאת המאמר »
מאמנת אישית
יעל אליה – מאמנת אישית שהיא גם מאמנת כושר, כל מה שאתם צריכים בשביל להתאמן בכיף!

אנשים רבים מתקשים לעשות את השינוי הנדרש מישיבה על הספה ללא מעש, למצב בו הם צריכים ללכת פעם או פעמיים בשבוע להתאמן. ישנם אנשים שמראש מוותרים על הצורך לבצע שינוי כזה. הם מודעים לעובדה שאינם יכולים, או מקבלים את זה שאינם רוצים בכך. הם מוכנים גם להתמודד עם ההשלכות הפיזיולוגיות והבריאותיות הכרוכות בהחלטה שלא לבצע את השינוי הנדרש.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן