צריכת אלכוהול בקרב חולי סוכרת

אלכוהול וסוכרתאלכוהול מעובד בגוף באופן דומה מאוד לצורה שבה השומן מעובד ולפיכך האלכוהול מספק ערך קלורי גבוה. לכן, צריכת אלכוהול אצל אנשים הסובלים מסוכרת יכולה לגרום לעלייה ברמות הסוכר בדם.

הורמון האינסולין, המיוצר בלבלב, משמש כווסת חשוב השומר על רמות תקינות של הסוכר בדם. באנשים עם סוכרת, הלבלב אינו מייצר מספיק אינסולין (סוכרת מהסוג 1) או שהגוף אינו מגיב כראוי לאינסולין (סוכרת מהסוג 2).

צריכת אלכוהול בקרב חולי סוכרת יכולה להחמיר את בקרת הסוכר בדם בחולים אלה. לדוגמה, שימוש באלכוהול במשך זמן ממושך אצל חולי סוכרת, יכול לגרום לעלייה מוגזמת. שתייה כבדה, במיוחד אצל חולי סוכרת, יכולה גם לגרום להצטברות של חומצות בדם ובהמשך להוביל להשלכות בריאותיות חמורות.

לבסוף, לצריכת אלכוהול השלכות רפואיות רבות כמו הפרעות בחילוף חומרים של שומן, נזק עצבי ומחלת עיניים.

האם לכמות האלכוהול הנצרך יש השפעה?

בעוד כמויות מתונות של אלכוהול יכולות לגרום לעלייה ברמות הסוכר בדם, עודף אלכוהול יכול להפחית את רמת הסוכר בדם – לעיתים הוא אף גורם לירידה משמעותית עד לרמות המסכנות חיים.

בירה ויין מתוק, מכילים פחמימות ועל כן עשויים להעלות את רמת הסוכר בדם. האלכוהול ידוע ביכולתו להגביר את התאבון וגורם לצריכת מזון מרובה ומתוך כך עלול להשפיע על רמת הסוכר בדם. בנוסף, אלכוהול עלול להשפיע על שיקול הדעת וכוח הרצון.

שימוש באלכוהול אצל הסובלים מסוכרת עשוי לבטל את ההשפעות החיוניות של התרופות הניתנות לחולי הסוכרת כמו הכדורים והאינסולין. אלכוהול עלול להגביר את רמות הטריגליצרידים, להגביר את לחץ הדם ולגרום להסמקה, בחילה, קצב לב מוגבר ויוצר שינויים בכושר הדיבור. תגובות אלה עשויות להטעות או להסוות את התסמינים של רמות הסוכר הנמוכות בדם.

הנחיות לצריכת אלכוהול בקרב הסובלים מסוכרת

לא מומלץ לצרוך מעל שני משקאות אלכוהוליים במהלך יממה (עובדה המתייחסת לגברים) ואילו ההמלצה החלה על נשים מתייחסת למשקה אלכוהולי אחד בלבד. (לדוגמה: משקה אלכוהולי אחד = 5 גרם כוס היין). כמו כן, מומלץ לצרוך אלכוהול בשילוב עם אוכל ולשתות באיטיות. בנוסף, מומלץ להימנע מצריכת משקאות מתוקים כמו יינות המכילים סוכר וליקרים.
עדויות אחרונות

מחקרים רבים פורסמו לאחרונה בהן נחקרו השפעות האלכוהול על השליטה ברמות הסוכר בדם אצל חולי סוכרת. שאלות מהותיות נחקרו ותגליות משמעותיות אף יותר. צריכת אלכוהול לפרקים בדרך כלל אינה מחמירה את ויסות ושליטת רמות הסוכר בדם אצל אנשים הסובלים מסוכרת ולעיתים אפילו בעלת השפעות יעילות.

צריכה קבועה בכמויות מתונות (כלומר, בין שניים לארבעה משקאות ליום) לעומת זאת, בבירור, מפריעה לגוף לשלוט ברמות הסוכר בדם אצל הסוכרתיים ומגבירה את הסיכון לאימפוטנציה, נוירופתיה היקפית ורטינופתיה.

באופן דומה, צריכת רמות זהות של אלכוהול נקשרת עם ירידה בסיכון לחוות התקף לב, מוות ממחלת לב וכלי דם. הממצאים האחרונים, התייחסו לאוכלוסיות שכללו חולי סוכרת כמו גם אנשים אשר אינם לוקים במחלה ובכך הוגבלה יכולתם של החוקרים להחיל את הממצאים בתחום הסוכרת.
בהתאם לכך, מחקרים נוספים הכרחיים כדי לקבוע את היעילות של השפעות האלכוהול בצורה מתונה והתוצאות המזיקות הנובעות מהצריכה.

חולי סוכרת באופן ברור, צריכים להימנע משתיית אלכוהול בכמויות גדולות (כלומר, מעל 10-12 משקאות ליום) כי הדבר עלול לגרום למצב המכונה בשם קטואסידודזיס ( ייצור חומצות) ורמות גבוהות של טריגליצרידים בדם.

יתר על כן, שתייה כבדה במהלך צום יכולה לגרום להיפוגליקמיה ובסופו של דבר להגדיל את הסיכון של חולי סוכרת למוות.

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
מדריך כושר
מעבר לאימונים: איך ביטוח מדריך כושר יכול לשמור על עסקך

עבור חובבי כושר, הפיכת תשוקה למקצוע יכולה להביא לתחושת סיפוק שאין שני לה. עם זאת, עם הריגוש של הדרכת אחרים במסע הבריאות שלהם מגיע סט של סיכונים ואחריות שאין להקל בהם ראש. בטיחות הלקוחות וביטחון העסק נמצאים בידי המדריך, מה שהופך את ביטוח מדריכי הכושר לא רק לאופציה, אלא למגן חיוני בעולם רווי אי ודאויות.

לקריאת המאמר »
כאבים במפשעה
ספורט הרפתקני ואמצעי בטיחות

מאז ומתמיד, אנשים היו הרפתקנים, סקרנים, בחנו את גבולות היכולת האנושית ובדקו מה הם יכולים לעשות ומה לא. זה בא לידי ביטוי בצורות שונות. אחת מהן היא ספורט הרפתקני. מה שאנחנו נוהגים לקרוא ספורט אקסטרים.

לקריאת המאמר »
סוכרת
מהפכה בניהול סוכרת חקר פריצות דרך במכשירים חכמים, תרופות וטיפולים חלופיים

סוכרת, מצב כרוני המאופיין ברמות סוכר גבוהות בדם, משפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. מאמר זה מתעמק בפיתוחים החדשניים בטיפול בסוכרת, לרבות שימוש במכשירים חכמים, תרופות חדשות ושיטות טיפול חלופיות.

לקריאת המאמר »
תזונה
כיצד לשפר את בריאות מערכת העיכול שלך באמצעות תזונה ושינויים באורח החיים

בריאות מערכת העיכול ממלאת תפקיד מכריע בשמירה על רווחה כללית ומושפעת באופן משמעותי מהתזונה ובחירות אורח החיים של האדם. מערכת עיכול מתפקדת היטב מבטיחה שגופנו יקבל את החומרים המזינים והאנרגיה הדרושים תוך כדי סילוק פסולת. עם זאת, אורח חיים מלחיץ, הרגלי אכילה לא נכונים וצריכה לא מבוקרת עלולים להשפיע לרעה על מערכת העיכול, מה שמוביל לבעיות בריאותיות שונות לטווח הקצר ולטווח הארוך. במאמר מקיף זה, נחקור את ההשפעות של גורמים אלה על בריאות מערכת העיכול ונספק טיפים מעשיים לשיקום ושמירה על מערכת עיכול בריאה.

לקריאת המאמר »
מאמנת אישית
יעל אליה – מאמנת אישית שהיא גם מאמנת כושר, כל מה שאתם צריכים בשביל להתאמן בכיף!

אנשים רבים מתקשים לעשות את השינוי הנדרש מישיבה על הספה ללא מעש, למצב בו הם צריכים ללכת פעם או פעמיים בשבוע להתאמן. ישנם אנשים שמראש מוותרים על הצורך לבצע שינוי כזה. הם מודעים לעובדה שאינם יכולים, או מקבלים את זה שאינם רוצים בכך. הם מוכנים גם להתמודד עם ההשלכות הפיזיולוגיות והבריאותיות הכרוכות בהחלטה שלא לבצע את השינוי הנדרש.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן