מחקר חדש מגלה: ספורט יכול לשפר את תפקוד הלב בקרב חולי סוכרת

פעילות גופנית, ולא צריך להיות רופא או ספורטאי מדופלם כדי לדעת זאת, טומנת בחובה רשימה ארוכה של יתרונות עבור הגוף והנפש. לכןמחקר חדש מגלה: ספורט יכול לשפר את תפקוד הלב בקרב חולי סוכרת חשוב שכל אדם יקפיד על פעילות ספורטיבית המותאמת לו. עבור אנשים הסובלים ממחלה כרונית, ובכלל זה סוכרת, הספורט עשוי להיות מועיל וחיוני לבריאות אפילו יותר.

מחקר שפורסם לאחרונה הצביע על אפקט חיובי אפשרי נוסף של הספורט, והוא שיפור תפקוד הלב בקרב חולי סוכרת. על ממצאי המחקר, והמשמעויות הנובעות ממנו, במאמר הנוכחי.

המחקר שגילה את הקשר בין ספורט, לב וסוכרת

המחקר המדובר נערך על ידי חוקרים מניו זילנד ופורסם בכתב העת הנחשב MSSE – Medicine & Science in Sports & Exercise. החוקרים בחנו את את תפקודי הלב של חולי סוכרת מסוג 2, בנקודת ההתחלה לביצוע המחקר וכעבור שלושה חודשים. במהלך תקופת המחקר חולי הסוכרת ביצעו מדי יום פעילות גופנית בת 25 דקות, 10 דקות מתוכן פעילות גופנית אירובית בדרגת קושי גבוהה. החוקרים השוו בין פעילות גופנית בדרגת עצימות גבוהה לפעילות ברמה בינונית, את שתיהן ביצעו משתתפים בקבוצת המחקר.

המחקר כלל גם קבוצת ביקורת, שהורכבה מחולי סוכרת שלא נדרשו בביצוע פעילות גופנית מכל סוג. החוקרים עקבו אחר המדדים השונים וראו שאצל החולים מקבוצת המחקר חל שיפור דרסטי בתפקוד הלב, גם כאשר הם לא שינו במהלך התקופה את הטיפול התרופתי שנטלו או הרגלי התזונה שלהם.

מה היו ממצאי המחקר?

ממצאי המחקר הראו אם כן באופן כמעט חד משמעי, ודי מפתיע, שפעילות גופנית בדרגת עצימות גבוהה עשויה להביא לשיפור משמעותי בתפקוד הלב אצל חולי סוכרת מסוג 2. הממצאים הראו שבקרב אנשים שהסוכרת פגעה בתפקוד הלב שלהם – וזוהי אחת הסכנות העיקריות הנובעת ממחלת הסוכרת, כמו גם גורם תמותה מרכזי מהמחלה – חשובה הקפדה יתרה על פעילות גופנית. לכן המליצו החוקרים לחולי הסוכרת להקפיד על פעילות גופנית בדרגות עוצמה שונות לסירוגין, באופן שיוכל אולי להחזיר לשפר את תפקוד הלב. גם אם המצב לא יחזור לקדמותו לחלוטין, עדיין תיתכן הטבה במצב.

מה ניתן ללמוד ממצאי המחקר?

גם אם ממצאי המחקר נראים די משמעותיים, עדיין צריך לקחת את התוצאות שלו במידה מסוימת של זהירות. ראשית, מדובר כאן באוכלוסיית מחקר ספציפית שאמנם נחלקה לקבוצת מחקר וביקורת, כמתבקש במחקרים מהסוג הזה, אולם עדיין נחשבת למצומצמת מכדי להסיק באופן גורף על האוכלוסייה כולה. כך או כך, בהתחשב בתועלות המגוונות של ספורט עבור הגוף – אפשר להבין מדוע מומלץ שכל אדם יקפיד על פעילות גופנית, בין אם הוא חולה סוכרת או מחלה כרונית אחרת ובין אם לא.

הפעילות הגופנית עלולה להסב גם נזק, כאשר לא מתאימים אותה לאדם או מבצעים אותה בחוסר זהירות. ישנם סוגי פעילות גופנית הנחשבים למומלצים הרבה פחות עבור חולי הסוכרת, או אפילו עלולים להסב עבורם יותר נזק מתועלת, ולכן רצוי לבנות את הפעילות הגופנית בתיאום עם הרופא המטפל. אפשר בהחלט להרגיש לגוף, שהוא פעמים רבות ה"רופא" הטוב ביותר עבורנו.

בנוסף לכך חשוב לבצע מעקב שוטף אחר רמות הסוכר בדמו של האדם החולה, באופן שיאפשר לראות כיצד הגוף שלו מגיב לפעילות הגופנית. ידוע שפעילות גופנית מסוג מסוים עשויה להשפיע באופן שונה לחלוטין על אנשים המבצעים אותה, אפילו אם הם עושים זאת באופן דומה ככל האפשר.

מקורות ולקריאה נוספת:
Diabetes and Sport
Diabetes, Hearth Disease and Stroke – NIH
Diabetes and Heart Disease

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
מדריך כושר
מעבר לאימונים: איך ביטוח מדריך כושר יכול לשמור על עסקך

עבור חובבי כושר, הפיכת תשוקה למקצוע יכולה להביא לתחושת סיפוק שאין שני לה. עם זאת, עם הריגוש של הדרכת אחרים במסע הבריאות שלהם מגיע סט של סיכונים ואחריות שאין להקל בהם ראש. בטיחות הלקוחות וביטחון העסק נמצאים בידי המדריך, מה שהופך את ביטוח מדריכי הכושר לא רק לאופציה, אלא למגן חיוני בעולם רווי אי ודאויות.

לקריאת המאמר »
כאבים במפשעה
ספורט הרפתקני ואמצעי בטיחות

מאז ומתמיד, אנשים היו הרפתקנים, סקרנים, בחנו את גבולות היכולת האנושית ובדקו מה הם יכולים לעשות ומה לא. זה בא לידי ביטוי בצורות שונות. אחת מהן היא ספורט הרפתקני. מה שאנחנו נוהגים לקרוא ספורט אקסטרים.

לקריאת המאמר »
סוכרת
מהפכה בניהול סוכרת חקר פריצות דרך במכשירים חכמים, תרופות וטיפולים חלופיים

סוכרת, מצב כרוני המאופיין ברמות סוכר גבוהות בדם, משפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. מאמר זה מתעמק בפיתוחים החדשניים בטיפול בסוכרת, לרבות שימוש במכשירים חכמים, תרופות חדשות ושיטות טיפול חלופיות.

לקריאת המאמר »
תזונה
כיצד לשפר את בריאות מערכת העיכול שלך באמצעות תזונה ושינויים באורח החיים

בריאות מערכת העיכול ממלאת תפקיד מכריע בשמירה על רווחה כללית ומושפעת באופן משמעותי מהתזונה ובחירות אורח החיים של האדם. מערכת עיכול מתפקדת היטב מבטיחה שגופנו יקבל את החומרים המזינים והאנרגיה הדרושים תוך כדי סילוק פסולת. עם זאת, אורח חיים מלחיץ, הרגלי אכילה לא נכונים וצריכה לא מבוקרת עלולים להשפיע לרעה על מערכת העיכול, מה שמוביל לבעיות בריאותיות שונות לטווח הקצר ולטווח הארוך. במאמר מקיף זה, נחקור את ההשפעות של גורמים אלה על בריאות מערכת העיכול ונספק טיפים מעשיים לשיקום ושמירה על מערכת עיכול בריאה.

לקריאת המאמר »
מאמנת אישית
יעל אליה – מאמנת אישית שהיא גם מאמנת כושר, כל מה שאתם צריכים בשביל להתאמן בכיף!

אנשים רבים מתקשים לעשות את השינוי הנדרש מישיבה על הספה ללא מעש, למצב בו הם צריכים ללכת פעם או פעמיים בשבוע להתאמן. ישנם אנשים שמראש מוותרים על הצורך לבצע שינוי כזה. הם מודעים לעובדה שאינם יכולים, או מקבלים את זה שאינם רוצים בכך. הם מוכנים גם להתמודד עם ההשלכות הפיזיולוגיות והבריאותיות הכרוכות בהחלטה שלא לבצע את השינוי הנדרש.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן