המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

יום הסוכרת הבינלאומי 2020


בשל עלייה ניכרת במספר חולי הסוכרת בעולם, החליטו האגודה הבינלאומית לסוכרת וארגון הבריאות העולמי להכריז על ה-14 בנובמבר כיום הסוכרת הבינלאומי. ממה נגרמת סוכרת? למה צריך יום סוכרת בינלאומי ומה המחקרים והתרופות החדשניות בתחום?

מניין החולים בסוכרת הוא כה גבוה שסוכרת נחשבת כיום למגיפה עולמית. בעקבות האוכל המהיר והלא בריא שאנו צורכים בכמויות, אוכלוסיית העולם המערבי שמנה יותר ופחות בריאה ובכך עולה הסיכון לסוכרת. שינוי אורח החיים לתזונה נכונה ופעילות גופנית יכול למנוע זאת.

הנה כמה עובדות שחשוב לדעת על סוכרתיום הסוכרת הבינלאומי 2020

סוכרת היא אחת המחלות הנפוצות ביותר והיא שומרת על מעמדה המפוקפק כבר מספר עשורים. סוכרת מתאפיינת ברמות גבוהות של סוכר בדם וזה משפיע לרעה על התפקוד של האיברים הפנימיים ולא מאפשר חילוף חומרים תקין.

ישנם שני סוגים עיקריים של סוכרת: סוכרת סוג 1 וסוכרת סוג 2.

הראשונה נקראת גם ״סוכרת נעורים״ משום שהיא בדרך כלל מתגלה בילדים עד גיל 4. הגורם לסוכרת סוג 1 הוא פגם גופני המונע ממנו להפיק אינסולין. סוכרת זו היא כרונית והחולים בה יצטרכו לקחת אינסולין למשך שארית ימי חייהם.

סוכרת סוג 2 היא הנפוצה ביותר, כ-90% מחולי הסוכרת חולים בסוכרת סוג 2. סוכרת זו יכולה לעבור בתורשה, אולם, היא גם יכולה להתפתח בגלל גורמים סביבתיים, כגון השמנת יתר, עישון, תסמונות מטבוליות ועוד.

ישנן תרופות וטיפולים רבים בשוק המיועדים לסייע בלמנוע או לשלוט בסוכרת. עם זאת, כמעט כל רופא יסביר שבשלב הראשון יש לבצע שינוי מהותי באורח החיים. אתם מעשנים? אתם צריכים להפסיק. אתם סובלים מעודף משקל חריף? יהיה עליכם להוריד במשקל. מחקרים שנעשו בשנים האחרונות בתחום מראים שכל אלו בשילוב של תזונה בריאה ופעילות גופנית יכולים להשפיע פלאים.

מדוע יום הסוכרת הבינלאומי הוא כה חשוב?

יום הסוכרת הבינלאומי הוא יום חשוב משום שהוא נועד לחנך את האוכלוסייה, בבתי הספר ואצל אנשים מבוגרים, לאורח חיים בריא, תזונה נכונה ופעילות גופנית. הסוכרת היא מגיפה ברמה עולמית שלא פוסחת על שום גיל, מין או גזע. אורח החיים שלנו בעשורים האחרונים מראה בבירור שאנחנו שמנים יותר, פחות בריאים וחולים יותר בסוכרת.

סוכרת היא מחלה קשה אשר משפיעה באופן ישיר על איברים אחרים בגוף. חולי סוכרת ידועים בבעיות ברגליים שאף עלולות להחמיר עד כדי איבודן. חולי סוכרת עשויים לחטוף התקף לב ואירועים מוחיים פי שניים מהאדם הממוצע ועוד.

התקווה היא שעם יום הסוכרת הבינלאומי נוכל להעלות את המודעות של אנשים ברחבי העולם ולהפחית את כמות החולים בסוכרת.

יש גם חדשות טובות: על פריצות הדרך בטיפול בחולי סוכרת

בשל העלייה הניכרת בחולי סוכרת בעולם ובצל עליית אחוזי התמותה מסוכרת וסיבוכיה, עולם הרפואה לא נח לרגע וישנם מחקרים פורצי דרך הבודקים תרופות מצילות חיים וניתוחים מהפכניים נגד סוכרת. הנה כמה דוגמאות:

לסיכום, ביום הסוכרת הבינלאומית ניקח רגע ונחשוב על אורח החיים שלנו, מה אנחנו יכולים לעשות בשביל להיות בריאים יותר. איזה מזונות אנחנו יכולים להוריד מהתפריט ואילו להוסיף וכן איזה פעילות גופנית אנחנו יכולים להוסיף לשגרת החיים שלנו.

Exit mobile version