המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

טארט שוקולד דל סוכר


יש כיום מאכלים שנחשבים למפנקים ולמפתים בכל קנה מידה, אבל עדיין רבים נמנעים מצריכתם עקב החשש שלהם – לעיתיםטארט שוקולד דל סוכר מוצדק – שהמאכלים מזיקים לבריאות שלנו. קינוחי השוקולד עונים על ההגדרה הזו בדיוק. ההנחה המקובלת היא שברוב גרסאותיו, השוקולד עמוס בסוכר ולכן עלול לפגוע בבריאות שלנו באופנים שונים. אנשים החרדים לבריאות שלהם, הסובלים ממחלות קיימות (כולל כמובן סוכרת) או בעלי משקל עודף יאלצו לוותר על המאכלים הטעימים. לפחות לכאורה.

החדשות הטובות הן שגם אם אתם מעוניינים לשמור על הבריאות שלכם, תוכלו להתפנק בדרכים שונות. המתכון הבא של טארט שוקולד דל סוכר ודל פחמימה, שפורסם באתר Foods, עונה בדיוק על ההגדרה הזו. המתכון המדובר מציע עבורכם טארט שוקולד בגרסה "רזה" מאוד – 4.5 גרם פחמימות למנה בלבד – מה שהופך אותו לפתרון מצוין לסוכרתיים, לסובלים ממשקל עודף ולשוחרי הבריאות.

הטארט הוא בעל כ-103 קלוריות למנה, או כ-451 קלוריות ל-100 גרם. כמות החלבונים והפחמימות בו היא מינימלית: 2 גרם למנה ו-10 גרם ל-100 גרם. מה שחשוב לא פחות הוא שמתוך הפחמימות אין בכלל סוכרים.

רשימת הרכיבים הדרושים:

רשימת הרכיבים הנדרשים להכנת כ-16 מנות או יחידות טארט (כמות היחידות משתנה כמובן בהתאם לגודל המנה) היא:

עבור בסיס הטארט:

עבור גנאש השוקולד:

הוראות הכנה:

הכנת טארט השוקולד דל הסוכר מחולקת לשניים.

הצעד הראשון הוא הכנת בסיס הטארט, שמתחילה עם ערבוב של כלל המצרכים היבשים בקערה באמצעות מזלג.

לאחר מכן הוסיפו את הביצה, תמצית הווניל וחמאת הקוקוס. את חמאת הקוקוס מומלץ לחמם כמה שניות קודם לכן במיקרוגל. חימום זה יהפוך אותה לנוזלית יותר ויקל על הערבוב האחיד של הרכיבים.

את הבצק ערבבו בצורה אחידה והעבירו למקרר לפרק זמן של עשרים דקות.

עם הוצאתו של הבצק מהמקרר, רדדו בין שני ניירות אפייה עד לקבלת עובי אחיד של כחצי ס"מ. הצורה הרצויה היא צורת עיגול, בהתאם לגודלה של התבנית.

את העיגול סדרו בתבנית הפאי והדקו בדפנות בתבנית. דקרו כמה פעמים את הבצק, באמצעות מזלג או קיסם, ליצירת חורים. כידוע, דיקור זה מיועד להוציא את האדים מהמאכל המתגבש ולמנוע תפיחת יתר שלו בחלקו התחתון.

השלב האחרון הוא העברה של התוצר לתנור, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואפייה לפרק זמן של 15-12 דקות.

השלב השני הוא, ניחשתם נכון, הכנת גנאש השוקולד.

הוא מתחיל משבירה של השוקולד הנרכש לחתיכות קטנות.

לאחר מכן המיסו באמצעות בן מארי את השמנת עד לחימומה – בדרך כלל נדרשות עד כעשר דקות לצורך השלמת החימום.

הורידו את השמנת מהאש והוסיפו את השוקולד. הטריק כאן הוא שחשוב לא לערבב את התמיסה באופן מיידי, אלא להמתין כ-4-3 דקות ולבצע לאחר מכן את הערבוב בצורה איטית ויסודית.

עם יציאת הבסיס מהתנור, קררו אותו למשך כעשר דקות בטמפרטורת החדר.

מזגו לתוכו את הגנאש שהוכן מבעוד מועד.

העבירו את הכל לקירור של כמה שעות במקרר.

לאחר מכן, של שנדרש הוא לחתוך, להגיש וליהנות מטארט שוקולד ללא סוכר – ועם הרבה פחות רגשות אשמה.

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

עוגיות ללא סוכר לחולי סוכרת

שייק ירוק לארוחת בוקר

Exit mobile version