המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

הרגלים 'טובים' עליהם יש לוותר בסוכרת מסוג 2

הרגלים 'טובים' עליהם מומלץ לוותר בסוכרת מסוג 2חולי סוכרת מסוג 2 יודעים שהטיפול במחלה אינו מסתכם בנטילת תרופות בלבד. הם משתדלים לבצע בחירות אורח חיים טובות יותר, אך הניסיון להבין מה בריא ומה לא, עשוי לבלבל.

מאמר זה מסביר מהם ההרגלים "הטובים" עליהם יש לוותר בסוכרת מסוג 2. הם עשויים להיראות טובים לבריאות, אך הם עשויים לחבל במאמצי השליטה על המחלה.

רכישת מזונות "ללא סוכר"

הסופרמרקט מלא בדברים שנראים ידידותיים לחולי סוכרת, היות והם מתויגים כ"ללא תוספת סוכר". אך מוצרים רבים המכילים תחליפי סוכר, מלאים בפחמימות. כלומר, הם עלולים להגביר את רמות הסוכר בדם.

לפני שמוסיפים מוצר מזון לעגלת הקניות, יש לבדוק את העובדות התזונתיות ולהבין את כמות הפחמימות בגרמים, הנמצאים בכל מנה, ואת כמות הסוכר הנוסף.

הרגל 'טוב' שמזיק לכם: להחליף ארוחות בחטיפים

ירידה במשקל יכולה לסייע להתמודדות עם סוכרת מסוג 2, והחלפת ארוחה בחטיף נראית אולי כשיטה קלה לרזות. מוצרים רבים המשווקים כתחליפי ארוחות, מכוונים לספורטאים, כך שהם עשויים להכיל קלוריות רבות. אחרים מכילים מרכיבים כגון סוכר אלכוהול, כגון סורביטול ומאניטול, אשר עלולים לגרום לבעיות בקיבה.

אכילת חטיף לארוחת הבוקר מדי פעם כשהזמן דוחק, אינה מזיקה, כל עוד בוחנים את המידע התזונתי. אך מומלץ להקפיד על ארוחות אמיתיות.

במקום ויטמינים ותוספי תזונה: פירות וירקות

מולטי ויטמין עשוי לסייע במילוי הפערים, אך הוא עדיין אינו מחליף את הדבר האמיתי, שהוא מזון. חלק מהאנשים לוקחים תוספים כגון כרום כדי לשמור על יציבות רמות הסוכר בדם. לא ברור אם זה עובד.

אם תבחרו לנסות אותם, או כל תוסף תזונה אחר, עליכם ליידע את הרופא, על מנת לוודא שהתוסף בטוח לשימוש ואינו מהווה אינטראקציה עם תרופות הסוכרת.

מיץ: לא תמיד טבעי פירושו בריא

כוס אחת של מיץ תפוחים, למשל, מכילה 25 גרם סוכר, ו-0.5 גרם סיבים בלבד. תפוח, לעומת זאת, מכיל פחות סוכר, כ-19 גרם, ו-4.5 גרם סיבים.

ערכים אלו מספקים יותר, מאפשרים גמילה בטוחה מסוכרים, ומסייעים בייצוב רמות הסוכר בדם. בנוסף, מחקר מצא כי שתיית מיץ מדי יום מגדילה את הסיכון לפתח סוכרת. אך אכילה קבועה של פירות שלמים מורידה את רמות הסוכר.

למה לוותר על משקאות דיאט בסוכרת?

משקאות המתויגים כנטולי קלוריות, נטולי פחמימות, וללא סוכר, עדיין אינם מותרים לשתייה ללא הגבלה. מחקר מצא כי אנשים הסובלים מעודף משקל, המסתמכים על שתיית משקאות דיאט, צורכים בסופו של דבר יותר קלוריות מהמזון. חובבי משקאות הדיאט עשויים לסבור בטעות שהם "חוסכים" קלוריות על משקאות, ולכן יכולים להרשות לעצמם לאכול יותר.

ממתיקים מלאכותיים מבלבלים את הגוף היות וטעמם מתוק, אך הם אינם מספקים את הקלוריות הדרושות. אם מתעוררת השתוקקות לקוקה קולה מדי פעם, מותר להתפנק. אך יש להקפיד לשתות יותר מים ומשקאות שאינם ממותקים, כגון תה קר ללא סוכר.

מעט שומן טוב לבריאות – בהנחה שבחרתם את הסוג הנכון

יש להגביל שומנים רוויים, ולהימנע לחלוטין משומני טראנס. אך שומנים חד בלתי רוויים, ושומנים רב בלתי רוויים, נחשבים לבריאים. מזונות עתירי שומן רבים נראים כבעלי יתרונות לחולי סוכרת מסוג 2. אכילת אגוזים עם מזונות עתירי פחמימות עשויה לסייע במניעת עלייה חדה מדי של רמות הסוכר בדם.

מחקרים אחרים הראו כי אנשים שאוכלים אבוקדו, נוטים פחות לסבול מתסמונת מטבולית. זהו מצבור תסמינים הכוללים רמות גבוהות של סוכר בדם. יש לזכור להקפיד על גודל מנות קטנות, שכן הקלוריות עשויות להצטבר במהירות.

חטיפים של 100 קלוריות: כמה באמת אתם אוכלים?

אנשים רבים אוכלים חטיף אחר חטיף, מתוך מחשבה שגויה שלא יצברו קלוריות רבות, והחטיפים נראים כה זעירים. אך בסופו של דבר, הם אוכלים כמות גדולה יותר מכפי שהיו אוכלים אם היו בוחרים בחטיף רגיל המכיל יותר קלוריות. במחקר אחד, אנשים שקיבלו תשע שקיות קטנות של צ'יפס, אכלו בסופו של דבר כמעט פי שניים ממשתתפי המחקר שקיבלו שתי שקיות גדולות.

לכן יש לנקוט בכנות עצמית ולשאול האם באמת ניתן לעצור לאחר חטיף אחד. אם לא, יש להניח את החטיף בחזרה במקומו.

Exit mobile version