Site icon המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

גמילה מסוכרים: דרך חיים נכונה בסוכרת


גמילה מסוכרים בסוכרתהסוכר מקיף אותנו מכל עבר. אפשר למצוא אותו במוצרי מזון רבים ולמרות טעמו האהוב על רבים, הוא ידוע כמזיק, במיוחד בצריכה גבוהה. התמכרות לסוכר היא תופעה מוכרת מאד בעולם המערבי, והיא יכולה להופיע כבר בגילאים הצעירים.

צעירים, מתבגרים ומבוגרים אוכלים הרבה סוכר במזונות מהירים ומיצים ממותקים, בשל האהבה והמשיכה לטעם המתוק, המתחילה בגילאים צעירים. ככל שממשיכים לאכול אותו, ככה הופכים יותר ויותר מכורים.

למי קראת מכור?

לכל אדם, תינוק או קשיש, גבר או אישה, שאינו מסוגל להפסיק לאכול סוכרים. ההתמכרות לסוכר גורמת לצריכה רבה מאד של מזונות המכילים סוכר, מה שעשוי להוביל להתפרצות מחלת הסוכרת.

אנשים רבים הסובלים מסוכרת, סובלים גם מהתמכרות לסוכר, כולל אנשים הסובלים מסוכרת סמויה, שטרם זוהתה כמחלה בפני עצמה. הצורך במתוק הופך לחלק בלתי נפרד מהחיים וצריכת המוצרים המכילים סוכר, מלווה את כל מהלך היום.

התמכרות לסוכר מסוכנת ביותר לחולי סוכרת

הם נדרשים לשמור על רמות מאוזנות של סוכר באמצעות הזרקת האינסולין והקפדה על תפריט תזונה קפדני, שכל חריגה ממנו וצריכה לא מבוקרת של מזונות מסוימים, יכולה לגרום להם לנזק עצום. התמכרות לסוכר גורמת לרמות סוכר גבוהות בדם, עד שהגוף אינו מסוגל להתמודד עם המצב.

תאי הגוף הופכים פחות ופחות עמידים לאינסולין, מה שמוביל למצב של היפר אינסולינמיה, הנפוץ מאד בקרב אנשים, הסובלים מעודף משקל. מעבר לכך, ולאור ההתמכרות עצמה, הסובלים מסוכרים חווים תחושת רעב בלתי נשלטת, צורך עז למתוקים ובמיוחד לאחר ארוחות דשנות, עייפות רבה וקושי לרדת במשקל. חלק מהמכורים יסבלו גם מסחרחורות ועלפון.

הגמילה היא חלק מהותי בהתמודדות עם סוכרת

היכולת לשלוט בכמות ובסוג המזון שבוחרים, משפרת באופן משמעותי את מצב החולים ובמקרים מסוימים, כשמדובר בסוכרת מסוג 2, מאפשרת ריפוי מלא. הגמילה מאפשרת למכורים לסוכר לשנות את דפוסי חשיבתם ולסגל דפוסים חדשים, בריאים ונכונים.

בזכות הגמילה יכולים אנשים עם סוכרת המכורים לסוכר, להפחית את כמות צריכת המתוקים ולפעמים גם להימנע לחלוטין ממזונות המכילים סוכר. הם לומדים לצרוך מזונות אחרים שטובים לגופם, אינם מזיקים לו, ומכילים את כל הרכיבים הנדרשים למערכות הגוף השונות.

מספר שיטות גמילה מסוכר

השיטה הראשונה היא גמילה באופן הדרגתי. כדי שהשינוי יצליח עבור אנשים מסוימים, חשוב לבצע אותו באופן הדרגתי. בשלב הראשון יש להפחית כמות מסוימת של סוכר ובכל פעם להפחית יותר ויותר עד הימנעות מוחלטת.

השיטה השנייה היא החלפת המוצרים המכילים סוכר במוצרים ממותקים, כלומר – בכאלה המכילים תחליפי סוכר. באופן זה נהנים מהמתיקות, שאינה מגיעה מהסוכר המזיק כי אם מתחליף.

קבוצות תמיכה הן פתרון מצוין עבור מכורים רבים לסוכר. בקבוצות אלו משתתפים מכורים נוספים לסוכר, והם לומדים ביחד איך להתמודד עם הקושי שבצורך העז ובעיקר איך להתגבר עליו.

קראו גם: האם ניתן להיגמל באמת מכל המאכלים המכילים סוכר?

Exit mobile version