המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

תוספי תזונה ותחליפי סוכר בסוכרת

תוספי תזונה ותחליפי סוכר לסוכרתהמודעות לנזקי הסוכר המעובד לבריאותנו הולכת ומתגברת נוכח מחקרים המעידים על כך שאנו צורכים כמויות בלתי מבוקרות ומוגזמות של סוכר שלא לצורך.

קיימים מונחים שונים ומטעים כגון סירופ תירס או סוכר ענבים, אולם גם שימוש בהם או בסוכר חום מזיק לא פחות הן לאוכלוסייה הרחבה וכמובן שבאופן מיוחד לחולי הסוכרת.

תחליפי הסוכר המלאכותיים מעמידים את חולי הסוכרת בפני סיכון רב, אלו הם אמנם מוצרים דיאטטיים אך מכילים חומרים רעילים ומזיקים אשר חלקם מסרטנים.

חשיבות תזונה בריאה לסוכרת

חולי הסוכרת מחויבים בתזונה נכונה ומאוזנת על מנת לשמור על רמות סוכר מאוזנות בדם ולמנוע בכך סיבוכים אפשריים כגון בעיות לב וטרשת העורקים. על מנת להגיע לתזונה נכונה, מומלץ לחולי הסוכרת לשלב שני היבטים בדיאטה שלהם, האחד תוספי מזון על מנת להבטיח קבלת כל החומרים החיוניים לתהליכי הגוף ולשמירת תפקוד המערכות וכן תחליפי סוכר אשר מזיקים פחות ומאפשרים בקרה על רמת סוכר מאוזנת בדם.

תוספי תזונה

נוגדי חמצון

סיבוכים רבים הנובעים מסוכרת קשורים בתהליכי חמצון ולכן ישנה חשיבות רבה בנטילת נוגדי חמצון על מנת למנוע מצבים שונים וחמורים הנובעים מהמחלה ובהם: מחלות לב וכלי דם אשר נגרמים עקב חמצון שומנים ופגיעה בכלי הדם הנגרמת מתהליכי חמצון.

נוגדי החמצון העיקריים המומלצים לחולי סוכרת הם: וויטמין C אשר תורם להפסקת השרשרת החמצונית, ביופלבנואידים אשר מהווים חומרי צבע בעלי תכונות נוגדות חמצון, סלניום אשר בונה אנזימים בעלי יכולת אנטי אוקסידנטית ועוד.

כרום

מינרל חיוני לתהליך תקין של מטבוליזם, כאשר מחסור בו מקושר כגורם סיכון לסוכרת. יתרונות הכרומיום רבים ונחקרו לאורך שנים. חשיבותו של הכרום לחולי הסוכרת טמונה בכך שהוא מאפשר לאינסולין להחדיר את הסוכר לתאים.

תוסף כרום את רמת הסוכר בדם ושמאפשרת שמירה על רמה מאוזנת שלו. בנוסף נמצא כי הכרום יעיל בהפחתת כולסטרול, טריגליצרידים והעלאת רמת הכולסטרול הטוב.

מגנזיום

המגנזיום מעורב בתהליכים כימיים רבים בגוף, הוא חיוני בתהליכי הפקת האנרגיה בגוף ומשתתף בתהליכי המטבוליזם. לחולי סוכרת המגנזיום חשוב במיוחד בזכות העובדה כי הוא משפר את הפרשת האינסולין.

חולי הסוכרת חשופים יותר למחסור במגנזיום בשל איבודו בשתן כאשר בשל הפרשת הסוכר בשתן, חולי הסוכרת נותנים שתן לעתים דחופות יותר ובכך מאבדים מגנזיום.

 

אומגה 3 – חומצת שומן חיונית אשר הגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו. מחקרים חדשים מצביעים על קשר בין מחסור באומגה 3 וויטמין D, לבין חוסר רגישות לאינסולין ולסוכרת.

וויטמיני B – בעלי תפקידים רבים בגופנו ובעלי חשיבות לחולי סוכרת למניעת סיבוכים ופגיעה במערכת העצבית. חולי סוכרת שנוטלים תרופות, סובלים במקרים רבים מספיגה לקויה של ויטמין B ולכן לתוספת ויטמין זה, בשילוב עם ויטמין C, יש חשיבות ברבה בשמירה על מאגרים מלאים.

תחליפי סוכר

חולי סוכרת יכולים ליהנות ממשקה ממותק או ממאכל טעים המכיל חומרים ממתיקים, הכיצד? ובכן ישנם מתכונים רבים לחולי סוכרת אשר מכילים מרכיבים טבעיים ובריאים אשר אינם תעשייתיים.

מומלץ להשיג תחליפי סוכר בחנויות הטבע אשר יאפשרו לחולי הסוכרת ליהנות מקינוח עשיר ומגוון מאכלים הממותקים באופן טבעי בתחליפי סוכר טבעיים.

סטיביה – צמח הסטיביה מכיל חומרי המתקה חזקים עד פי 300 מסוכרוז והם חסרי ערך קלורי. את מוצרי הסטיביה ניתן לצרוך באבקה ובתמציות והם מהווים תחליף מצוין לסוכר הלבן ומתאימים לשימושים רבים.

רכז תפוחים – סירופ מרוכז המופק מתפוחים טריים ומשמש להמתקת דברי מאפה וקינוחים. סירופ התפוחים הינו בעל עומס גליקמי נמוך עובדה המתאימה לחולי סוכרת.

תמרים יבשים אורגניים – ממתיק נהדר לקינוחים, ניתן להמיסם במים ולערבב עם חומרים נוספים. התמרים הטבעיים מכילים סיבים תזונתיים ומינרלים אשר מעלים את רמת האינסולין בדם. תמרים יבשים רגילים אינם מומלצים לחולי סוכרת משום שלרוב הם מיובשים בסוכר.

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

מה באמת מסתתר מאחורי האותיות הקטנות של מאכלים נטולי סוכר?

Exit mobile version