המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

דיאטת סוכר

דיאטת סוכר"קצץ סוכרים", "סוכר הוא רעל!" מכריזים עטיפות ספרי תזונה כאשר הם מתכוונים להציב את הנחות היסוד של הדיאטה. המחברים קוראים לאדם התמים לחסל מהתפריט היומי שלו את כל הממתקים המורכבים מסוכר מזוקק, ואת כל הפירות והירקות בעלי תכולת הסוכר הגבוהה, היות והם זורעים הרס במערכת הביוכימית.

דיאטות בזק מבטיחות גם להוריד את רמת הכולסטרול על מנת להשיג בריאות אופטימאלית, להגביר את האנרגיה ולסייע לטפל בסוכרת ומחלות אחרות.

בעוד שחלק מהנחות יסוד אלו הן נכונות, יש להבין את העובדות האמיתיות לגבי סוכר, חשיבותו לגוף והסכנות הטמונות בו. מאמר זה מלמד כיצד ניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

תזונה וסוכרת

אכילה בריאה מסייעת לשמור על רמת הסוכר בדם. פעילות גופנית, ובמידת הצורך גם צריכת תרופות לסוכרת עשויות לסייע. עבור אנשים הנוטלים תרופות סוכרת מסוימות, מומלץ להקפיד על לוח זמנים לארוחות, חטיפים ופעילות גופנית. יש ליצור עם הרופא את תכנית הטיפול והתזונה הטובה ביותר.

צריכת המזון הנכונה בסוכרת תלויה גם בכמות הפעילות הגופנית, אשר משמעותית לשמירה על הבריאות ושליטה ברמת הסוכר בדם. לדברי דוברת איגוד התזונה האמריקנית, לא קיים שיקוי קסם לטיפול בסוכרת. חשוב שהחולים יקפידו על תזונה סוכרתית מאוזנת לצד פעילות גופנית על מנת להתמודד עם המחלה.

הקפדה על דיאטת סוכר מאוזנת

מאחר שמזונות ממותקים מחליפים לעיתים קרובות את המזונות הבריאים יותר, מומחים לתזונה טוענים כי צריכה מרובה של ממתקים גורמת למחלות דוגמת אוסטיאופורוזיס, מחלות לב וסרטן, המושפעים ישירות מהרגלי התזונה לקויים.

למרות שמומלץ להיגמל מסוכרים ולהפחית בצריכת הסוכר ולהורידו לרמות בריאות, יש להיזהר ולהקפיד על דיאטה מאוזנת. בנוסף, יש להבין כי סוכר מוסתר לעתים קרובות בשמות בדויים שונים כגון לחם, קרקרים, רוטבי סלט, קטשופ וחרדל. התהליך הנכון לשמירה על דיאטת סוכר בריאה ומאוזנת מורכב מהצעדים הבאים:

קיצוץ איטי – הכישלון טמון בהורדה דרסטית של הסוכר. מומלץ להתחיל עם אכילת ממתק אחד ביום, גם אם מחלקים אותו לשניים. ובהדרגה להפחית את הצריכה עד שמגיעים לממתק אחד או שניים בשבוע.

אם אדם מוסיף שתי כפיות סוכר לקפה שלו, מומלץ להפחית את הכמות באותה שיטה, עד שניתן יהיה להשתמש בממתיק מלאכותי או ללא ממתיקים בכלל. ככל שאדם צורך יותר סוכר, כך הוא משתוקק לו יותר. לכן, הדרך הטובה ביותר היא אימון הדרגתי להפחתה.

שיטת החצי-חצי – מערבבים חצי גביע יוגורט ממותק עם חצי גביע רגיל. חצי כוס מיץ עם חצי כוס סודה רגילה. יש לבצע זאת במשך שבועיים, ואז להפחית בהדרגה עד שניתן להיגמל מהמתקת המזון או המשקה.

מכסה יומית של סוכר בריא – עבור רוב האנשים, "מתוק" פירושו קינוח. בעוד שמומלץ להוסיף לתזונה היומית משהו מתוק מידי יום, עדיף שלא לבזבז אותו על מאכלים עתירי שוקולד או סוכרים, רטבים, ממרחים, דגני בוקר ומשקאות ממותקים.

מוצרים אלו מזיקים גם לבריאות וגם לשיניים. ככל שצורכים אותם יותר, הם ממכרים יותר וגם ההיפך הוא נכון. יש להרגיל את בלוטות הטעם להיות מרוצות גם עם פחות סוכר, ולצרוך יותר פירות טבעיים ופחות ממתקים או ממתיקים.

קביעת כללים לגבי קינוחים – אם אדם אינו מסוגל בשום אופן לוותר על קינוח, מומלץ לקבוע הרגלים חדשים. למשל, רק בסופי שבוע, או רק במסעדות אשר מגישות קינוחים מיוחדים, וגם אז, עדיף להסתפק בחצי מנה. הדבר נכון גם לגבי גלידה. ליטר וחצי של גלידה במקפיא הוא פיתוי, ולכן מומלץ שלא להחזיק גלידה בבית, אלא לקבל אותה כפינוק חד פעמי (ולעיתים רחוקות).

Exit mobile version