המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

סוכרת ובשר אדום

בשר אדוםבשנים האחרונות חלה עלייה במודעות לתזונה נכונה ובריאה ומודעות למחלות כרוניות שונות, העלולות להתפתח עקב ליקויים תזונתיים או עקב אכילה של מזונות מסויימים.

בשר אדום נחשב למעדן ותענוג לחיך בקרב אנשים רבים. מחקרים רבים נעשו על היתרונות והחסרונות של בשר אדום במהלך השנים האחרונות.

בשר אדום

במחקרים שנערכו בעבר, נמצא קשר בין אכילת בשר אדום לבין התפתחות מחלות שונות, כגון: מחלות לב ומחלת הסוכרת.

במחקר גדול שנערך בארצות הברית בבית הספר לרפואה ציבורית באוניברסיטת הארוורד, נמצא כי אכילה באופן סדיר וקבוע של בשר אדום ובשר מעובד, עלול להגביר את הסיכון לפתח מחלת סוכרת מבוגרים-סוכרת סוג 2.

סוכרת מבוגרים-סוג 2, פוגעת בעיקר במבוגרים מעל גיל 30. קיימים גורמי סיכון רבים להתפתחות סוכרת מבוגרים-סוג 2, הכוללים:

במחקר הנוכחי, בחנו החוקרים את אחד מגורמי הסיכון –אכילת בשר אדום, אשר נמצא כי עלול לגרום להתפתחות סוכרת מבוגרים מסוג 2.

מהלך המחקר:

תוצאות המחקר:

לבשר אדום יתרונות וחסרונות, לכן צריכה מוגבלת של בשר אדום והימנעות מאכילה יומיומית, יכולים לסייע בהקטנת החסרונות של הבשר האדום ובכל להפחית את הסיכון לפתח מחלות רבות וביניהן גם סוכרת.

המלצות חוקרים במחקרים שונים הייתה, לאכול בשר אדום במתינות, שילוב אכילת בשר אדום עם  ירקות ממשפחת המצליבים (כגון: ברוקולי, כרוב, כרובית), מסייע בנטרול מנטרלים השפעות השליליות והמזיקות  של הבשר האדום.

Exit mobile version