המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

הכירו את הישראלים מאחורי פיתוח מד הסוכר הרציף

מחלת הסוכרת היא מחלה מאוד נפוצה בקרב אנשים רבים בעיקר בעולם המערבי, מחלה אשר פוגעת בריאותית באנשיםהכירו את הישראלים מאחורי פיתוח מד הסוכר הרציף רבים ודורשת התנהלות קפדנית הכוללת בדיקות יומיומיות של רמות הסוכר, הקפדה על תזונה ואורח חיים מתאים בין אם מדובר בסוכרת מסוג 1, סוג 2, או סוכרת הריון.

אחד מהדברים המתסכלים אנשים החולים בסוכרת זה הצורך לבדוק את רמות הסוכר באופן קבוע כדי לשמור על רמה קבועה שלו לאורך כל שעות היום בכדי שלא תהיינה נפילות סוכר אשר מסוכנות מאוד לאדם. אנשים רבים נעזרים במד סוכר ביתי פשוט הכולל דקירה של האצבע והזלפה של מעט דם על סטיק הבדיקה ותוך מספר שניות המד מראה את ערכי הסוכר בדם, את זה הם עושים מספר פעמים ביום בהתאם לשלב בו נמצאת המחלה שלהם.

מה ייחודי במד הסוכר הרציף שפותח על ידי משפחת הלר?

מד סוכר רציף הינו פיתוח ייחודי ומתקדם המשלב חיישן המוצמד לגוף האדם באופן קבוע ועוזר לנטר את רמות הסוכר בנוזל הבין תאי אצל האדם באופן קבוע. את רמות הסוכר ניתן לקרוא באמצעות אפליקציה או קורא מיוחד איתו סורקים את החיישן והוא מציג את נתוני הסוכר ב- 8 השעות האחרונות. מד הסוכר מונע מאנשים רבים הזקוקים לבדיקת סוכר מספר פעמים ביום, את הסבל הנלווה לביצוע הבדיקה הלא נעימה של דקירות מרובות באצבע לצורך לקיחת דם כדי לדעת מה הערכים. הנגישות הקלה למידע מאפשרת לנהל נכון יותר את רמות הסוכר בגוף ובכך להימנע מהיפוגליקמיה. זהו פיתוח אשר שיפר את איכות החיים של אנשים רבים הסובלים ממחלת הסוכרת.

מיהם בני משפחת הלר העומדים מאחורי פיתוח מד הסוכר הרציף?

משפחת הלר אשר עומדת מאחורי פיתוח מד הסוכר הם למעשה דני בני משפחה, אדם הלר ואפרים הלר, אב ובנו אשר המציאו את אותו מד סוכר רציף מהפכני אשר שינה את חייהם של מיליוני אנשים חולי סוכרת בעולם. אדם הלר ניצול שואה אשר נולד ברומניה בשנת 1933 ועבר את ילדותו בגטו בהונגריה ומאוחר יותר עבר למחנה ברגן בלזן אותו שרד, שם על פי מה שהוא מתאר החלה המוטיבציה העצומה שלו סביב נושא שיפור הבריאות ותוחלת החיים של אנשים. אדם הלר עלה לישראל, לפלשתינה בשנת 1945 ועוד בתיכון מצא עניין רב בפיסיקה וכימיה אותם למד לתואר לאחר הצבא. את התואר שלו בפיזיקה וכימיה עשה באוניברסיטה העברית שם גם עשה את הדוקטורט. הוא הכיר את אשתו אילנה בתקופה הדוקטורט ונולדו להם שלושה ילדים בת בכורה בשם טלי ושני בנים אפרים וג'ונתן, עם אפרים הוא עובד ועמו פיתח את מד הסוכר הרציף. הם עברו לארצות הברית באותה שנה בה נולד אפרים בשל משרה אותה קיבל אדם באוניברסיטת ברקלי והם מתגוררים בארצות הברית עד היום.

עסק משפחתי: על מפתחי מד הסוכר הרציף – אפרים הלר ובנו

אפרים הלר בעל תואר ראשון ו- MBA בפיסיקה, עובד עם אביו אדם מזה כ- 30 שנה. יחד עם אביו המציאו את המכשיר למדידת סוכר הדורש כמות מזערית של דם לצורך הבדיקה מה שהפך את תהליך בדיקת הסוכר לעדינה יותר ופחות כואבת. בהמשך הכיר את ד"ר גארי גרשוני איתו עבד על פרויקט של קתטרים מיוחדים המסייעים לאבחון וטיפול של כלי דם הנפגעים ממחלות. לאחר מספר שנים נפרד מד"ר גרשוני והמשיך בדרכו של פיתוח מוצרים לשיפור איכות חייהם של אנשים וחבר שוב לאביו אדם לצורך פיתוח פתרונות לחולי פרקינסון.

Exit mobile version