המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

עוגת קרם קראנץ' מעלפת ללא תוספת סוכר

עוגות נותרו אחד הפינוקים היותר מושלמים שאפשר לחשוב עליהם, עם מגוון אינסופי של עוגות – לרוב מתוקות – שקשה להגידעוגת קרם קראנץ' מעלפת ללא תוספת סוכר להן לא. הבעיה היא שלכל עוגה יש את הרגעים שאחריה. חלק מהסיבות שאנשים מצמצמים את צריכת העוגות, ובצדק גמור מבחינתם, הן שהעוגות עלולות לכלול רכיבים שהם הכול חוץ מבריאים עבורם. בעיקר שומנים או סוכרים, שעלולים לגרום לרגשות אשמה עם סיום המנה.

חדשות הטובות הן שגם בתנאים האלו, אתם ממש לא חייבים לוותר על העוגות. ראשית, מכיוון שמותר ולגיטימי להתפנק מדי פעם. שנית, מכיוון שמשנה לשנה אנחנו נתקלים ביותר מתכונים המציעים הכנת עוגות טעימות עם "טוויסט", למשל עוגות דיאטטיות או ללא סוכר. במאמר הבא נציג עבורכם עוגת קרם קראנץ' משובחת וללא תוספת סוכר.

כמה סיבות טובות להכין עוגת קרנאץ'

עוגת קרם קראנץ', כשהיא עשויה היטב, היא אחת המשובחות שאפשר לחשוב עליהן. למי שאינו בקיא במונחים הקולינריים, קראנץ' (הידוע גם בתור "בצק כרוך" או "בצק שמרים-עלים") היא עוגה הנעשית מבצק שמרים בסיסי המקופל פעמים רבות, באופן המזכיר קרואסון, במטרה לקבל את המרקם האוורירי המבוקש כל כך. את הקראנץ' ניתן למלא בשלל מילויים, כשגם בעיצוב הסופי של העוגה קיימות הרבה מאוד אפשרויות.

החדשות הטובות הן שממש לא חייבים להיות קונדיטורים מקצועיים כדי להכין עוגת קרם קראנץ' משובחת, כשיש מתכונים נטולי סוכר שגם ימנעו מכם את נקיפות המצפון בכל ביס. המתכון הבא שנציג בפניכם, שדורש עשר דקות הכנה בלבד בדרגת קושי קלה, עונה על ההגדרה הזו בדיוק.

מתכון לעוגת קרם קראנץ' –  ללא תוספת סוכר

הרכיבים הדרושים

-עוגיות סנדוויץ' כתושות (ללא סוכר), כ-100 גרם
-שליש כוס אגוזי פקאן קצוצים
-שלוש כפות מרגרינה ממוסת. משיקולי בריאות, מומלץ לבחור במרגרינה דלת קלוריות
-900 גרם גלידת וניל, ללא סוכר או שמן, לאחר הפשרה שמביאה אותה לטמפרטורת החדר

שלבי ההכנה

הצעד הראשון בדרך לעוגת הקרם קראנץ' המצוינת הזו הוא הכנסה של עוגיות הסנדוויץ', המרגרינה ואגוזי הפקאן הקצוצים לתוך קערה, וערבוב יסודי. עם השלמת הערבוב יש להוציא מהתערובת כוס אחת, בעוד שאת התערובת שנותרה מכניסים לתבנית מרובעת (בת 22 ס"מ). מקפיאים את התערובת למשך עשר דקות.

השלב הבא הוא הוצאה של התבנית מהמקפיא. זהו השלב בו יש לצקת מעל שכבת העוגה הקפואה את הגלידה. את התערובת שהוצאה קודם לכן יש לפזר מעל לעוגה בשלב הזה, בצורה שווה ככל שניתן. השלב הבא הוא השבת העוגה למקפיא, לפרק זמן של שמונה שעות לכל הפחות.

השלב האחרון הוא להניח את העוגה בטמפרטורת החדר, לחמש דקות נוספות, לפני ההגשה. זה הרגע בו אפשר לפרוס אותה, להגיש וליהנות מעושר מרשים של טעמים. זוהי גם הנקודה בה יכול מאוד להיות שתתפלאו כיצד עוגה בעלת טעם כה עשיר היא למעשה דיאטטית ברמת ההגדרה שלה.

הטיפים שיכולים לעשות הבדל גדול

כפי שיכלתם לראות, מדובר כאן במתכון מצוין שכמעט ולא דורש כישורים או השקעה במטבח. יש דרכים שונות בהן ניתן לשדרג אותו, או לכל הפחות לאפשר לכם עוגה שונה בכל פעם. הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת, ניחשתם אולי נכון, היא פשוט להחליף מדי פעם את טעמי הגלידה. הרבה מאוד טעמים יוכלו להשתלב בעוגה הזו באופן מצוין.

דרך נוספת לגרום לתוצאות שונות בכל הכנה (וגם לשדרג מעט את הפן הבריאותי של העוגה), היא החלפה של המרגרינה במוצרים אחרים שיכולים לעשות את אותה עבודה – בעיקר חמאת שקדים או חמאת קוקוס.

עוד מתכונים שעשויים לעניין אותך:

2 מתכונים משגעים ללא תוספת סוכר: פנקוטה משובחת ופחזניות עסיסיות

עוגת גזר ללא סוכר – הקינוח המושלם לסכרתיים, אבל לא רק

תבשיל קינואה וגרגירי חומוס בקארי

Exit mobile version