המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

פנקוטה ופחזניות ללא תוספת סוכר

נדרש לצרוך סוכר רק חמישה אחוז, ולא כידוע עשרה אחוז, בתזונה היום יומית, על פי המלצת הארגון הבריאות העולמי. ועל מהפנקוטה ופחזניות ללא תוספת סוכר ולמה? על אף כי מאוד כיף לצרוך סוכר, צריכה מוגזמת שלו עשויה להסב לנזקים בריאותיים, על שום הגלוקוז. למי שאינו יודע, נספר כי הגלוקוז משול לדלק שמפעיל את תאי הגוף, והכניסה לתאי הגוף מווסתת באמצעות הורמון שמכונה אינסולין.

חרף הנאמר, כאשר יש הרבה גלוקוז עת ארוכה המצב בעייתי. הסיבות לכך שמתרחשת פגיעה בייצור של האינסולין בלבלב למשל. עודף סוכר מסב לקטיעת גפיים במצבים אקוטיים, לנזק בכליות, לקושי בהחלמה של פצעים, לנזק בראייה, לאין אונות גברית, לנזק בשריר הלב, במוח או בכלי הדם, וכיוצא בזאת. על מנת לדאוג לבריאותכם התקינה, אנו מציגים בפניכם מתכונים מדהימים של פנקוטה ופחזניות ללא תוספת סוכר.

מתכון שאין עוד כמותו לפנקוטה עם רוטב שוקולד בלי סוכרים

קיימים המון מתכונים למנה אחרונה שנעדרים מנוכחות של סוכר, אבל המתכון הספציפי הזה הוא ייחודי ביותר. כך תגלו שלא חייבים לאכול פנקוטה עם סוכר, אפשר גם בלי, ההוראות יקלו עליכם את ההכנה, כאשר הזלילה תהיה מהירה יותר.
המצרכים הנדרשים להכנת חמש מנות של פנקוטה עם רוטב שוקולד שחפה מסוכרים הינם כלהלן

המצרכים להכנת הקישוט – חמישים גרמים של שוקולד חלב שהומס וחף מסוכר.

המצרכים להכנת העוגה פנקוטה עם רוטב שוקולד – מאה וחמישים גרם של שוקולד חלבי שנשבר לקוביות, החף מסוכר, עשרה גרם ג'לטין, כוס פלוס שתי כפיות של חלב עם שלושה אחוז שומן, מכל שמנת עשרה אחוז לבישול, שלוש כפות פלוס כפית אחת של מים.

איך ממשיכים?

יש לערבב מים ביחד עם ג'לטין, ולהניח אותם בצד למשך כעשר דקות, עד אשר הג'לטין ספח את הנוזלים.
מרתיחים את החלב ואת השמנת.
מוסיפים לתערובת קוביות שוקולד, ממתינים מספר דקות ומערבבים הכול, עד שרואים שהבלילה חלקה.
את הכלי שבו נמצא הג'לטין מכניסים למיקרוגל לחמש עשרה עד עשרים שניות, עד שהג'לטין נהיה נוזלי.
את הג'לטין שהמסתם מעבירים לסיר, עם בלילית השוקולד, ובוחשים כראוי.
את הפנקוטה יש לצקת לתבנית מסיליקון, לעטוף אותה בניילון, ולקרר אותה בין שעתיים לבין שלוש שעות.

מתכון קסום של פחזניות ללא תוספת סוכר

כל יום לומדים משהו חדש, כמו מתכון מקורי להכנת פחזניות עם קרם גבינת וניל, למרות שאין בו סוכר, הפחזניות מתוקות וערבות לחיך. הכירו את המתכון המנצח של פחזניות בלי סוכר, אווריריות, ועם תותים וקרם ענוג להנאה שאין מתחרה לה.

המצרכים הנדרשים להכנת פחזניות בלי סוכר הם כלהלן

המצרכים להכנת הפחזניות – חצי צנצנת של מעדן פרי בטעם תות, בלי סוכר, רבע כוס מים, חמישה עשר תותים שחציתם וקטנים, רבע כוס פלוס כפית של חלב, כפית של תמצית וניל, חמישים וחמישה גרמים של חמאה, חבילה של אינסטנט פודינג וניל בלי סוכר, קורט מלח, כוס חלב, חצי כוס עם קמח, גביע של גבינה לבנה עם חמישה אחוזי שומן, שתי ביצים גדולות, צריך כמאה עשרים וחמישה מיליליטר נוזלים, או חלב או מים.

איך ממשיכים?
להכנת פחזניות בלי סוכר יש לשמן את תבנית האפייה ואז לחמם את תנור האפייה לכדי מאה ושמונים מעלות.
תהליך הכנת הפחזניות מתחיל בחימום המלח, המים, החמאה והחלב בסיר, עד שכל הפריטים הללו נמסים. אחר כך יש לערבב את התערובת על להומוגניות, ולצרף קמח בפעולה אחת. יש להמשיך לבחוש עד לקבלת תערובת בלי גושים ורכה. ואז יש לבשל על אש קטנה ולערבב את העיסה בין שתיים לבין שלוש דקות, עד שתבחינו בבצק אחיד, שאין הוא דבק לדפנות של הסיר.
עליכם לצנן את התערובת שבסיר, ולצרף אליה ביצה אחר ביצה, תוך כדי ערבוב מסיבי.
את הבצק שהתקבל צריך למזוג לשק זילוף שמכיל גם צנטר משונן וגדול.
עליכם לאפות את הפחזניות חצי שעה עד שלושים וחמש דקות, עד שהן מקבלות גוון מוזהב ותופחות.
על ידי מיקסר מכינים את הקרם של הפחזניות, תוך כדי הקצפת כל הרכיבים, ומקבלים קרם סמיך וחלק, שאותו מעבירים לתוך שק זילוף שמחובר לו כאמור צנטר משונן וגדול.
את הפחזניות מרכיבים על ידי סכין משוננת, שמאפשרת הורדת השליש מלמעלה של הפחזנית, שאותה שומרים בצד..
שמים בתחתית כל פחזנית ופחזנית מעדן פרי בכמות של חצי כפית, מזליפים עליה הרבה קרם, ודואגים לכיסוי.

Exit mobile version