המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

מעקב אחר רמות הסוכר בדם: מכשיר ביתי


אחת המטרות העיקריות של הטיפול בסוכרת היא שמירת רמות הגלוקוז בדם בטווח היעד המתאים. המפתח הוא איזון התזונה עם תרופות, פעילות גופנית וסגנון חיים לשליטה בסוכרת.

מעקב עצמאי קבוע אחר רמות הגלוקוז (סוכר) בדם מסייע, להבנת הקשר בין רמת הסוכר בדם, מזון, פעילות גופנית, ואיתור מיידי של כל חריגה ברמות הסוכר, המצריכה טיפול רפואי.

איך בודקים רמות סוכר בדם?

כדי לבדוק את רמות הסוכר בדם, יש צורך במכשיר מד סוכר בדם; מכשיר Lancet בעל אזמלים; ורצועות בדיקה.

מכשירי בדיקת רמות סוכר בדם זמינים כערכות המעניקות את כל הציוד בו יש צורך לשם ביצוע המעקבים הביתיים. קיימים סוגים רבים ושונים, המציעים תכונות שונות במחירים שונים בהתאם לצרכים שונים. רוב המכשירים זמינים בבתי מרקחת ובמרכזי טיפול בסוכרת.

הרופא מסייע בבחירת המכשיר המתאים ביותר באופן אישי, והרוקח מראה כיצד להשתמש במכשיר על מנת להשיג את התוצאות המדויקות.

אין צורך לרוץ אל הרופא: אפשר לבצע את הבדיקות בבית

לשם כך יש לדקור את האצבע עם המחט במכשיר ולהוסיף טיפת דם קטנה לרצועת הבדיקה. הרצועה מוחדרת למכשיר, אשר קורא אותה ומציג מספר המהווה את רמת הגלוקוז בדם.

המועדים והתדירויות המומלצים לבדיקת רמות הגלוקוז בדם משתנים בהתאם למצב הבריאותי של כל חולה, סוג הסוכרת, התרופות אותן הוא נוטל או האינסולין בו הוא משתמש. הרופא מסייע למטופל להחליט כמה בדיקות נדרשות ולאלו רמות סוכר בדם עליו לשאוף.

שמירת תיעוד רמות הגלוקוז בדם יעילה ביותר לשליטה על המחלה ולמעקב יעיל של הרופא. ניתן אף להשתמש ביישום בטלפון הנייד על מנת להקליט את רמות הסוכר בדם.

מתי צריך לבדוק את רמות הסוכר בדם?

בהתאם למצב הבריאות האישי של כל אדם, והנחיות הרופא לגבי רמות הסוכר בדם אליהן יש לשאוף, הבדיקות מתבצעות בדרך כלל במועדים הבאים:

בדיקת רמות הסוכר בדם ארבע פעמים ביום מומלצת בדרך כלל לאנשים הסובלים מסוכרת מסוג 1. אך אנשים רבים בודקים את הרמות בתדירות גבוהה יותר, כגון באמצעות משאבת אינסולין.

חשיבות תיעוד ממצאי המעקב

למרות שמכשיר למדידת רמות הסוכר בדם מכיל רכיב זיכרון, חשוב לשמור על תיעוד הרמות המתקבלות ביומן על מנת להציגן בפני הרופא בכל מפגש עימו או עם הצוות הרפואי המטפל בסוכרת. הרישום מספק למטופל ולרופא מידע חשוב לגבי ההחלטה האם וכיצד יש לשנות את הטיפול.

רוב המכשירים הזמינים מאפשרים להוריד את הרשמות בפורמטים שונים כגון גרפים ותרשימים. הרישום המדויק יעיל לבדיקות ולהתבוננות על רמת הפעילות היומית, המזון הנצרך ומידע בריאותי רלוונטי נוסף.

למה כה חשוב לבדוק את רמות הסוכר בדם?

בדיקות קבועות מסייעות לחזק בחירות בסגנון החיים ושיפור הבריאות, כמו גם להודיע על תגובת הגוף לבחירות והשפעות אחרות. כך ניתן לאתר במהירות חריגות ולהתמודד עם כל בעיה המתעוררת, בזמן אמת. יתרונות מעקב קבוע אחר רמות הסוכר בדם כוללים:

שגרה קבועה – המטופל מתרגל לפתח אמון במכשיר המשגיח על רמת הסוכרת.

הבנה טובה יותר של הקשר בין רמות הסוכר בדם לבין הפעילות – הרגלי החיים בסוכרת כוללים הקפדה על פעילות גופנית, אכילת המזונות המתאימים והשפעות אורח חיים אחרות כגון נסיעה, לחץ או מחלה. המכשיר מצביע על כל חריגה בשגרת חיים זו.

הבנת ההבדלים בבחירות חיים וטיפול תרופתי – המכשיר מאפשר למטופל לבחון באופן מדויק כיצד בחירותיו משפיעות על המחלה, כך שניתן לשנות פעולה שאינה משרתת היטב את מטרת השליטה על רמות הסוכר.

איתור מיידי של רמות סוכר בדם גבוהות מידי או נמוכות מידי – המטופל יכול לקבל החלטות חשובות בהתאם לממצאים המתגלים על המכשיר, כגון לאכול לפני פעילות גופנית, ולקבל טיפול ייעוץ או טיפול רפואי, אם המצב מתדרדר.

לדעת מתי לבקש את עצת הרופא להתאמת הטיפול – כולל התאמת האינסולין, התרופות, הארוחות או תכנון אכילת חטיפים כאשר מטרות הגלוקוז בדם אינן מגיעות ליעד הדרוש.

אולי יעניין אותך גם:

הכירו את הישראלים מאחורי פיתוח מד הסוכר הרציף

Exit mobile version