המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

מה אסור לאכול עם תרופות לסוכרת?

מה אסור לאכול עם תרופות נגד סוכרת?כיום ישנו מגוון רחב ביותר של תרופות שמיועדות לחולי סוכרת ולאנשים שסובלים מפרה-סוכרת.

אמנם המנגנונים שבהם פועלות התרופות השונות אינם אחידים, אך באופן עקרוני מטרתן של כל התרופות בקבוצה זו זהה – להביא לאיזון של רמות הסוכר בדם.

חלק מהתרופות מיועדות להגביר את רגישות התאים לאינסולין, אחרות פועלות על ידי הפחתת היכולת של המעי לספוג סוכרים, ישנן תרופות שמכונות "סוחטות לבלב" שמטרתן לעודד את הלבלב לייצר ולהפריש כמויות גדולות יותר של אינסולין ועוד.

הקשר בין צריכת תרופות לטיפול בסוכרת לבין מזון

ישנם מזונות רבים כמו גם משקאות מסוימים שמצריכים התייחסות מיוחדת מצד החולים שנוטלים תרופות המיועדות לטיפול בסוכרת. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שקיימים שילובים מסוימים בין מזונות שונים לבין תרופות לטיפול בסוכרת שעלולים להוביל למצב של היפוגליקמיה.

הדבר נכון גם לגבי פעילות גופנית למשל. מאחר ופעילות גופנית מעודדת כניסה של גלוקוז לתאים, הרי שחולי הסוכרת יודעים שלפני ביצוע של פעילות גופנית עליהם להפחית את מינון התרופות שהם לוקחים וזאת על מנת למנוע מצבי היפוגליקמיה.

לפני שנפרט אודות סוגי המזון השונים שחשוב לתת עליהם את הדעת, ברצוננו להעיר הערה חשובה – כל האמור לעיל הינו בגדר המלצה. על מנת לדעת בדיוק כיצד להתייחס למזונות השונים יש לתת את הדעת לסוג הספציפי של התרופות שנלקחות וכן יש לקחת בחשבון נתונים רבים בנוגע לבריאותו של המטופל ובנוגע למחלתו.

אי לכך, מומלץ מאוד להתייעץ בנוגע למזונות השונים שמומלץ להימנע מהם בזמן השימוש בתרופות לטיפול בסוכרת עם דיאטנית קלינית שמתמחה בתחום.

סרפד

הסרפד הוא צמח טבעי שמהווה מרכיב מרכזי במגוון רחב של תכשירים בשל הסגולות הבריאותיות שלו. מרפאים אלטרנטיביים רבים שמגיעים מתחום הרפואה המשלימה ממליצים על שימוש בסרפד לסובלים מבעיות שונות בבלוטת הערמונית, לסובלים מאלרגיות שונות, לסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס ועוד.

מה שרבים לא מודעים אליו הוא שהסרפד יכול לגרום להורדת רמות הסוכר בדם וכן להגביר את מידת היעילות והפעילות של התרופות שנוטל המטופל.

לפיכך, במקרים מסוימים אדם שנוטל תרופות להורדת רמות הסוכר בדם עלול לגלות שהוא נזקק למינון נמוך יותר במידה והוא עושה שימוש בסרפד על מנת להגיע לערכי הסוכר הרצויים בדם.

כלורופיל וספירולינה

כלורופיל וספירולינה הם חומרי גלם שנהנים מפופולאריות אדירה לאחרונה וניתן למצוא אותם במגוון רחב של שייקים טבעיים ירוקים. עם זאת, בדומה לסרפד, גם כלורופיל וספירולינה עשויים לגרום לירידה של רמות הסוכר ולכן מצריכים התייחסות מיוחדת.

תרופות משתנות וצמחים משתנים

חולי סוכרת רבים סובלים מפוליאוריה – כמות גדולה של שתן במהלך היממה. הסיבה לכך היא שברגע שבו רמות הסוכר בדם גבוהות מדי, הגוף מנסה להוריד את רמות הסוכר הגבוהות על ידי השתנה מרובה. למעשה המשמעות של שם המחלה בלעז, DIABETES MELLITUS היא "שתן מתוק" וזאת משום שהמחלה התגלתה זמן רב לפני שניתן היה למדוד את ערכי הגלוקוז בדם.

לאור זאת, נטילה של תרופות משתנות במרשם רופא או צריכה של מזונות שונים או מרכיבי מזון מסוימים שמגדילים את תפוקת השתן עלולה להוביל להתייבשות וחשוב להיות ערים לכך. בין היתר מדובר על תה ירוק או תה מאצ'ה, אכילאה, תמצית אספרגוס, חותם הזהב, שן הארי ועוד.

אלכוהול

המרכיב האחרון שמומלץ להיזהר מצריכה שלו בזמן השימוש בתרופות לטיפול בסוכרת הוא אלכוהול. האלכוהול מביא גם כן לירידה חדה ברמות הסוכר בדם ובנוסף לכך מעצים את הפעילות של האינסולין.

Exit mobile version