את כל הקמחים הללו ניתן למצוא בחנויות טבע. לקמח הכוסמת טעם אופייני וחזק, שאפשר לאזן עם מעט קינמון. כמו כן, השתדלו להשתמש בשמן-קוקוס טהור מכבישה קרה. הוא בעל תכונות מועילות לחולי סוכרת.
המרכיבים:
- 1 כוס קמח כוסמין/ קמח כוסמת/ קמח שיבולת שועל
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות אבקת אפיה (בחנויות טבע אפשר להשיג אבקת אפיה ללא אלומיניום)
- 2 כפות שמן קוקוס מומס על אדים
- 2 כפות רכז תפוחים טבעי או מעדן פירות ללא סוכר (סנט דלפור וכדומה)
- 1 כפית קינמון (אפשרות)
- 1/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר (applesauce)
- 1 כוס חלב אורז או סויה, בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור לחום בינוני-גבוה. לשמן במעט שמן-קוקוס תבנית שקעים למאפינס.
- לערבב בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפיה.
- בקערה אחרת, לערבב את רכז תפוחים/ מעדן פירות עם שמן-הקוקוס. להוסיף רסק תפוחים ולערבב לתערובת אחידה. במידה והחומרים קרים ושמן הקוקוס מתקשה, יש לחמם את הקערה מעל אדים עד שהשמן נמס שוב.
- להוסיף את התערובת הנוזלית לקמח. להוסיף גם את החלב ולערבב קלות עד לאיחוד מלא של התערובות.
- לחלק בין תבניות המאפינס; למלא לחצי הגובה בערך.
- לאפות 12-15 דקות, עד שמזהיב מלמעלה. לבדוק עם קיסם עם הסקונס נאפו גם בתחתית, ואם לא לכוון את התנור לאפייה מלמטה ולאפות עוד כמה דקות.
- מומלץ להגיש חמים.