המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

מקפא חרובים

מקפא חרוביםאבקת חרובים מזכירה בטעמה אבקת קקאו והיא מזינה, דלת-שומן וטעימה. המקפא הזה יכול לשמש גם כממרח או כבסיס למילקשייק עם חלב אורז.

מרכיבים:

אופן ההכנה:

  1.  אופים את הדלורית בשלמותה בטוסטר אובן בחום של 250 מעלות, כ-20 דקות. מצננים מעט.
  2. קולפים את הדלורית, חותכים לחתיכות גדולות ומכניסים לבלנדר.
  3. מוסיפים תבלינים, נוזלים, אבקת חרובים ו-1 כפית סטיביה. מערבלים עד שמתקבלת תערובת חלקה. יתכן ויהיה צורך להוסיף נוזלים.
  4. טועמים ומתקנים תיבול והמתקה, אם יש צורך.
  5. מעבירים לכלי עם מכסה ומכניסים למקפיא לכמה שעות (מינימום שעתיים).
  6. אחרי שהמקפא התגבש אפשר לאכול אותו כמו שהוא או לערבל שוב בבלנדר למרקם אוורירי.
  7. אם מכינים מילקשייק: מערבלים 2-3 כפות של המקפא עם חלב אורז בבלנדר עד שהתערובת אחידה.
Exit mobile version