המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

לביבות דלורית מתוקות

מחית דלורית היא חומר גלם מצוין לאלתורים ומטעמים שונים. כאן היא משמשת ללביבות, בדומה ללביבות בטטה. אפשר להגיש עם יוגורט דל-שומן, טחינה סמיכה ולימונית במיוחד או שקדייה (טחינת שקדים) מעורבבת במים ולימון.

מרכיבים:

אופן ההכנה:

  1.  אופים את הדלורית בטוסטר אובן או בתנור כ-20 דקות, עד שסכין חודרת את הדלורית בקלות.
  2. מצננים את הדלורית, מקלפים ומוציאים גרעינים.
  3. מועכים את הדלורית (אפשר בבלנדר) עם רכז התפוחים והתבלינים.
  4. מערבבים את תערובת הדלורית עם הקמח עד שהקמח לא משאיר עקבות. טועמים את הבלילה ובודקים את התיבול והמתיקות.
  5. מחממים מעט שמן קוקוס במחבת טפלון, עד לצפוי התחתית ולא יותר.
  6. צרים לביבות קטנות מהתערובת (אפשר להעביר עם כף למחבת) ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
  7. מגישים עם אחד הרטבים המוצעים לעיל.
Exit mobile version