Site icon המרכז לאבחון וטיפול בסוכרת

חשיבות ויטמין C במחלת סוכרת

מחלת הסוכרת הפכה לנפוצה מאוד בעשורים האחרונים, ובפרט בעולם המערבי. ישנן דרכים מסוימות למנוע את התפרצותה, אולם לאחר שכבר הופיעה לא נותר אלא לטפל בה וללמוד לחיות עימה. חולי סוכרת צריכים לשים דגש רב על התפריט שלהם ועל אורח חייהם, ההקפדה על תזונה נכונה ופעילות גופנית חשובים במיוחד.

אחד הדברים החשובים בנושא התזונה במקרה של סוכרת הוא צריכה גבוהה של ויטמין C, אשר מחקרים מצביעים על תרומתו הרבה לחולי סוכרת. חלק מהמחקרים אף הראו שצריכה גבוהה של ויטמין C מפחיתה את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2, ולכן מומלץ לאנשים הנמצאים בקבוצת סיכון לסוכרת (כגון נטייה משפחתית והשמנת יתר) להקפיד על צריכה גבוהה של הויטמין.

ויטמין C, הנקרא גם חומצה אסקורבית, הוא ויטמין חיוני המשמש כנוגד חמצון והוא בעל השפעות חיוביות כגון חיזוק המערכת החיסונית, הפחתת הסיכון למחלות לב וסרטן ועוד.

מדוע ויטמין C חשוב לחולי סוכרת

לויטמין C ישנה חשיבות רבה לחולי סוכרת והוא יכול למנוע הרבה מנזקי המחלה. תרומתו של ויטמין C לחולי סוכרת היא בכמה מישורים:

כיצד ניתן לצרוך ויטמין C ובאיזה מינון

ויטמין C נמצא במזונות רבים, ובפרט בתפוזים ושאר פירות הדר, גמבה, קיווי, אבטיח, פטרוזיליה, עגבניות, ברוקולי, תרד, חסה, גויאבה, פלפל ירוק, כרוב, כרובית, מלון ותות שדה. יש לשים לב שויטמין C נהרס בבישול ובמגע עם אוויר, לכן רצוי לאכול את הירקות חיים ולשתות מיץ סחוט מיד לאחר הסחיטה. ניתן לצרוך ויטמין C באמצעות תוסף תזונה. הכמות המומלצת היומית לחולי סוכרת הינה בין 3000 ל-6000 מ"ג.

Exit mobile version