אילו פירות מותרים לסוכרתיים?

אילו פירות מותרים לסוכרתיים?חולי סוכרת חייבים להקפיד על תזונה מאוזנת ומבוקרת, בכדי להימנע ממצבים של רמות סוכר גבוהות מידי בדם. בדרך כלל ההמלצה לחולי סוכרת היא להמעיט ולהפחית מאכילת פחמימות, כדוגמת לחמים, קמחים וסוכרים.

אולם כפי הידוע, גם בפירות יש רמות סוכר גבוהות, כך שגם אכילת פירות צריכה להיות מאוזנת ומוקפדת, ומומלץ שלא להתייחס למיתוסים הנפוצים.

מחקרים שנעשו בתחום גילו כי דינם של הפחמימות והפירות אינו דומה בהשפעתם על רמות הסוכר הנמדדות, ועדיף להפחית יותר פחמימות על חשבון הפירות.

מחקרים מסוימים אף מצאו כי אכילה רבה של פירות וירקות עשויה אף להפחית את הסיכון להתפרצות הסוכרת, במקרים של טרום סוכרת, מכיוון שהם מכילים סיבים תזונתיים רבים. מחקרים אלו סיכמו נתונים של אנשים שונים במשך 20 שנות חיים בגילאים 25-74.

במחקר שנערך בארצות הברית ונוהל על ידי המרכז לבקרת תרופות נמצא כי צריכת חמש מנות ויותר של פירות, לא רק שלא מחמירה את מצב הסוכרת, אלא אף מפחיתה את הסיכון להתפרצות המחלה. אצל נשים, צריכה זו של פירות אף הייתה מלווה בתוצאות טובות יותר, מאשר אצל גברים.

הפירות המותרים לחולי סוכרת

כאמור, גם חולי סוכרת יכולים לאכול מנת פירות יפה מידי יום. עם זאת, לחולים כדאי להרבות בפירות בעלי רמה מופחתת של סוכר ועם מדד גליקמי נמוך. הפירות המומלצים לחולי סוכרת הם פירות גרגיריים, בעלי ויטמינים, נוגדי חימצון וסיבים רבים. פירות אלה כוללים תות שדה ופטל, פירות טריים ומוקפאים (ללא תוספת סוכר).

מעבר לכך, ההמלצה היא לאכול פירות הדר רבים כמו אשכוליות ומנדרינות, אשר מלאים בוויטמין C. ההמלצה היא לאכול פירות אלו בשלמותם, אך לא כמיץ אשר מכיל כמויות רבות יותר של הסוכר המצוי בפירות. במקרה של שתיית מיץ, יש למהול אותו בכמויות מים רבות.

תפוחי עץ, נחשבים אף הם לפרי מועדף על חולי סוכרת, מכיוון שהם מכילים סיבים תזונתיים אשר עשויים לסייע באיזון רמות הסוכר בדם. גם בהם נמצאה כמות רבה של ויטמין C, והם יכולים להיאכל בשלמותם או מגורדים.

ישנם מטופלים אשר יעדיפו לאכול את תפוח העץ עם קינמון, אשר מוסיף טעם מחד, ומוריד רמות סוכר מאידך. שזיפים, פירות יער, ענבים ואגסים הינם גם פירות טובים, בתנאי שהם טריים ולא מיובשים. הם מכילים פיטוכימיקלים ועשויים אף לעזור בשמירה על הראיה.

תזונה בריאה לחולי סוכרת

המזונות המותרים על סוכרתיים צריכים להיות בעלי ערך גליקמי נמוך. המשמעות היא שרמות הסוכר לאחר אכילת מזונות אלו לא עולה באופן מיידי, ומחייבת הפרשות אינסולין. מדידת הערך הגליקמי נעשית בהשוואה לסוכר לבן, אשר נחשב כ 100%.

מחקרים רבים נעשו על מנת לקבוע את יתרונות המזונות בעלי ערך גליקמי נמוך על איזון הסוכרת לאורך זמן. בין המזונות הנמוכים במדד נמצאים אגוזים, זרעונים וירקות ירוקים.

הסיבים התזונתיים הנמצאים בפירות, בירקות, וכן בשעועית, אפונה, חיטה מלאה דגנים ועוד, הינם מקור לוויטמינים ולמינרלים הדרושים לגוף. כמו כן, הם ידועים ביכולתם להוריד רמות כולסטרול. ההמלצה היא לאכול עד 35 גרם ביום של סיבים תזונתיים.

עם זאת, יש לזכור כי תזונה מאוזנת ככל שתהיה, לא מסייעת באופן בלעדי לחולי הסוכרת, אשר מחויבים גם לשמור על משקל גוף תקין ופעילות גופנית סדירה ועקבית. לגורמים אלה אין תחליף, כך ששינוי הרגלי החיים הינו השלב הראשון בטיפול בחולי סוכרת.

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
מדריך כושר
מעבר לאימונים: איך ביטוח מדריך כושר יכול לשמור על עסקך

עבור חובבי כושר, הפיכת תשוקה למקצוע יכולה להביא לתחושת סיפוק שאין שני לה. עם זאת, עם הריגוש של הדרכת אחרים במסע הבריאות שלהם מגיע סט של סיכונים ואחריות שאין להקל בהם ראש. בטיחות הלקוחות וביטחון העסק נמצאים בידי המדריך, מה שהופך את ביטוח מדריכי הכושר לא רק לאופציה, אלא למגן חיוני בעולם רווי אי ודאויות.

לקריאת המאמר »
כאבים במפשעה
ספורט הרפתקני ואמצעי בטיחות

מאז ומתמיד, אנשים היו הרפתקנים, סקרנים, בחנו את גבולות היכולת האנושית ובדקו מה הם יכולים לעשות ומה לא. זה בא לידי ביטוי בצורות שונות. אחת מהן היא ספורט הרפתקני. מה שאנחנו נוהגים לקרוא ספורט אקסטרים.

לקריאת המאמר »
סוכרת
מהפכה בניהול סוכרת חקר פריצות דרך במכשירים חכמים, תרופות וטיפולים חלופיים

סוכרת, מצב כרוני המאופיין ברמות סוכר גבוהות בדם, משפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. מאמר זה מתעמק בפיתוחים החדשניים בטיפול בסוכרת, לרבות שימוש במכשירים חכמים, תרופות חדשות ושיטות טיפול חלופיות.

לקריאת המאמר »
תזונה
כיצד לשפר את בריאות מערכת העיכול שלך באמצעות תזונה ושינויים באורח החיים

בריאות מערכת העיכול ממלאת תפקיד מכריע בשמירה על רווחה כללית ומושפעת באופן משמעותי מהתזונה ובחירות אורח החיים של האדם. מערכת עיכול מתפקדת היטב מבטיחה שגופנו יקבל את החומרים המזינים והאנרגיה הדרושים תוך כדי סילוק פסולת. עם זאת, אורח חיים מלחיץ, הרגלי אכילה לא נכונים וצריכה לא מבוקרת עלולים להשפיע לרעה על מערכת העיכול, מה שמוביל לבעיות בריאותיות שונות לטווח הקצר ולטווח הארוך. במאמר מקיף זה, נחקור את ההשפעות של גורמים אלה על בריאות מערכת העיכול ונספק טיפים מעשיים לשיקום ושמירה על מערכת עיכול בריאה.

לקריאת המאמר »
מאמנת אישית
יעל אליה – מאמנת אישית שהיא גם מאמנת כושר, כל מה שאתם צריכים בשביל להתאמן בכיף!

אנשים רבים מתקשים לעשות את השינוי הנדרש מישיבה על הספה ללא מעש, למצב בו הם צריכים ללכת פעם או פעמיים בשבוע להתאמן. ישנם אנשים שמראש מוותרים על הצורך לבצע שינוי כזה. הם מודעים לעובדה שאינם יכולים, או מקבלים את זה שאינם רוצים בכך. הם מוכנים גם להתמודד עם ההשלכות הפיזיולוגיות והבריאותיות הכרוכות בהחלטה שלא לבצע את השינוי הנדרש.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן