ג'נוביה – תרופה לסוכרת

ג'נוביה היא תרופה חדשה לטיפול בסוכרת, השייכת למשפחת הסיטגליפטינים. תרופה זו פועלת על מערכת העיכול ומעלה את הפרשת האינסולין, מעכבת את ספיגת הגלוקוז במעי ומורידה גם את הפרשת הגלוקגון.

בדרך זו, ג'נוביה עוזרת להורדה משמעותית של רמת הסוכר בדם ומספקת יכולת טובה מאוד לאיזון סוכרת בקרב החולים. החידוש המשמעותי ביותר בשימוש בג'נוביה הוא הפחתה משמעותית של תופעות הלוואי. עד היום, כל התרופות נוגדות סוכרת גרמו לתופעות לוואי משמעותיות ביותר, אך ג'נוביה נחשבת לתרופה הגורמת למעט מאוד תופעות לוואי ונוחה מאוד לשימוש.

מנגנון הפעולה

מנגנון הפעולה של ג'נוביה מתבסס על שני מרכיבים חשובים מאוד במערכת העיכול: GLP1 ו- DPP4 .

GLP1 הוא חומר המופרש מהמעי בזמן הארוחה וגורם באופן מיידי לעליה ברמת האינסולין בדם. DPP4 הוא אנזים שאחראי לפרק אותו תוך 2 דקות, וזאת על מנת למנוע הפרשת אינסולין מוגברת.

גי'נוביה פועלת כמעכבת של האנזים DPP4 וכתוצאה מכך גורמת לעלייה ברמת GLP1 ולהפרשת אינסולין. ובכך, טיפול בסוכרת באמצעות ג'נוביה עוזר להגברת הפרשת האינסולין מהלבלב ולהפחתת ספיגת הסוכר דרך המעי. כמו כן, ג'נוביה גורמת לירידה ברמת הגלוקגון שאחראי על שחרור סוכר מהמאגרים ולהפחתת התיאבון.

שימוש בג'נוביה נעשה בדרך כלל בשילוב עם תרופות אחרות כמו מטפורמין, וגורם לשיפור ניכר בהפחתת רמת הסוכר בדם, ובזכות מנגנון הפעולת המיוחד נגרמים לאחר השימוש מעט מאוד תופעות לוואי.

אופן השימוש בג'נוביה

ג'נוביה היא תרופה חדשה ויקרה, שעדיין לא נמצאת בשימוש נרחב בארץ ובעולם. עם זאת, מחקרים רבים הראו ששימוש בג'נוביה עם או בלי תוספת של תרופות אחרות עוזר באופן משמעותי לשיפור איזון הסוכר, וזאת ללא תופעות לוואי משמעותיות. בדרך כלל, משתמשים בג'נוביה בשילוב עם מטפורמין לקבלת האפקט התרפויטי המקסימלי.

לעומת תרופות אחרות מהמשפחה, ג'ינוביה ניתנת כטבליה פעם-פעמיים ביום, ועוזרת במיוחד לחולים בסוכרת מבוגרים מסוג 2, בשלבים הראשונים והמתקדמים של המחלה.

תופעות לוואי

היתרון הגדול של השימוש בג'נוביה הוא תופעות לוואי מוגבלות ביותר, הכוללות בדרך כלל בחילה בלבד. בנוסף, שימוש במינון גבוה מדי עלול לגרום לדלקת בדרכי הנשימה ולתגובות אלרגיות שונות.

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
מדריך כושר
מעבר לאימונים: איך ביטוח מדריך כושר יכול לשמור על עסקך

עבור חובבי כושר, הפיכת תשוקה למקצוע יכולה להביא לתחושת סיפוק שאין שני לה. עם זאת, עם הריגוש של הדרכת אחרים במסע הבריאות שלהם מגיע סט של סיכונים ואחריות שאין להקל בהם ראש. בטיחות הלקוחות וביטחון העסק נמצאים בידי המדריך, מה שהופך את ביטוח מדריכי הכושר לא רק לאופציה, אלא למגן חיוני בעולם רווי אי ודאויות.

לקריאת המאמר »
כאבים במפשעה
ספורט הרפתקני ואמצעי בטיחות

מאז ומתמיד, אנשים היו הרפתקנים, סקרנים, בחנו את גבולות היכולת האנושית ובדקו מה הם יכולים לעשות ומה לא. זה בא לידי ביטוי בצורות שונות. אחת מהן היא ספורט הרפתקני. מה שאנחנו נוהגים לקרוא ספורט אקסטרים.

לקריאת המאמר »
סוכרת
מהפכה בניהול סוכרת חקר פריצות דרך במכשירים חכמים, תרופות וטיפולים חלופיים

סוכרת, מצב כרוני המאופיין ברמות סוכר גבוהות בדם, משפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. מאמר זה מתעמק בפיתוחים החדשניים בטיפול בסוכרת, לרבות שימוש במכשירים חכמים, תרופות חדשות ושיטות טיפול חלופיות.

לקריאת המאמר »
תזונה
כיצד לשפר את בריאות מערכת העיכול שלך באמצעות תזונה ושינויים באורח החיים

בריאות מערכת העיכול ממלאת תפקיד מכריע בשמירה על רווחה כללית ומושפעת באופן משמעותי מהתזונה ובחירות אורח החיים של האדם. מערכת עיכול מתפקדת היטב מבטיחה שגופנו יקבל את החומרים המזינים והאנרגיה הדרושים תוך כדי סילוק פסולת. עם זאת, אורח חיים מלחיץ, הרגלי אכילה לא נכונים וצריכה לא מבוקרת עלולים להשפיע לרעה על מערכת העיכול, מה שמוביל לבעיות בריאותיות שונות לטווח הקצר ולטווח הארוך. במאמר מקיף זה, נחקור את ההשפעות של גורמים אלה על בריאות מערכת העיכול ונספק טיפים מעשיים לשיקום ושמירה על מערכת עיכול בריאה.

לקריאת המאמר »
מאמנת אישית
יעל אליה – מאמנת אישית שהיא גם מאמנת כושר, כל מה שאתם צריכים בשביל להתאמן בכיף!

אנשים רבים מתקשים לעשות את השינוי הנדרש מישיבה על הספה ללא מעש, למצב בו הם צריכים ללכת פעם או פעמיים בשבוע להתאמן. ישנם אנשים שמראש מוותרים על הצורך לבצע שינוי כזה. הם מודעים לעובדה שאינם יכולים, או מקבלים את זה שאינם רוצים בכך. הם מוכנים גם להתמודד עם ההשלכות הפיזיולוגיות והבריאותיות הכרוכות בהחלטה שלא לבצע את השינוי הנדרש.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן