תחליפי סוכר וממתיקים

בשנים האחרונות הולכות ומתרבות הטענות נגד הסוכר הלבן והמעובד והנזקים הרבים שהוא גורם לבריאות בצריכה לא מבוקרת. התזונה המערבית עושה שימוש רב בסוגים שונים של סוכר לבן (סוכרוז) וממתיקים מעובדים שונים במוצרי המזון המוכנים.

הצרכן התמים אינו מודע כלל לכמויות האדירות של הסוכר שהוא צורך, חלקם תחת שמות מבלבלים כגון "סירופ תירס עתיר פרוקטוזה" או "סוכר ענבים" ועוד ועוד.

גם שימוש בסוכר חום או "סוכר אורגני" לא יפחית את הנזקים: סוגי סוכר אלו הם אמנם מכילים מינרלים שונים שהוסרו מהסוכר הלבן בתהליך העיבוד, אך גם הם טומנים בחובם את אותן תכונות שליליות של הסוכר הלבן ושאר הממתיקים בעלי הערך הקלורי.

תחליפי סוכר מלאכותיים

גם צרכנים הפונים לשוק המוצרים הדיאטטיים, ובראשם חולי סוכרת, עומדים בפני סכנות בריאותיות. תחליפי הסוכר המלאכותיים אולי מכילים אפס קלוריות, אבל הם בעלי תכונות מזיקות ורעילות כאשר הם נצרכים לאורך זמן.

תחליפים אלו מגיעים עם אזהרות לגבי צריכה יומית לכל קילוגרם משקל גוף, ולא בכדי: חלקם פוגעים במערכת העיכול, חלקם מסרטנים וכולם מכילים רעלים וחומרים מזיקים. יתרה מכך, רוב התחליפים המלאכותיים הם בעלי טעם לוואי מורגש ולא נעים.

ממתיקים טבעיים ובריאיים

למרות כל האמור לעיל, חולי סוכרת לא צריכים להימנע ממשקה חם ומתוק או ממאפה ביתי טעים ובריא. הסוד למתיקות טמון במאכלים או במתכונים לחולי סכרת, אשר מורכבים מרכיבים טבעיים ובריאים, שלמרבה הצער אינם בשימוש בשוק המוצרים התעשייתיים וגם אינם מצויים בסופרמרקט. את הממתיקים הללו ניתן להשיג בקלות בחנויות טבע והם יעשירו את התפריט של חולי הסוכרת בקינוחים טעימים, עוגות ועוגיות ללא סוכר ומשקאות שונים.

סטיביה

ממתיק הסטיביה הוא מיצוי של החומרים הממתיקים המצויים בצמח הסטיביה, שהוא צמח נפוץ בדרום ומרכז אמריקה. חומרי ההמתקה המצויים בסטיביה הם בעלי כושר המתקה של פי 100 עד 300 מסוכרוז והם נטולי ערך קלורי.

ניתן למצוא את מוצרי הסטיביה באבקה ובתמצית נוזלית תחת שמות מסחריים שונים. חלק מהמותגים הם בעלי טעם לוואי קל האופייני לצמח וחלקם נטולי טעם לוואי ובעלי מתיקות חזקה. מומלץ להתנסות במוצרים שונים על מנת למצוא את המוצר המועדף עליכם.

בסטיביה ניתן להשתמש ממש כמו סוכר לבן: היא מצוינת להמתקת משקאות חמים (צ'אי הודי) או קרים (מקפא חרובים), דייסות, דברי מאפה וקינוחים (קצפת קוקוס-חרובים). מחירה גבוה יחסית, אולם הן התמצית והן האבקה מספיקות לזמן ממושך, בזכות כושר ההמתקה הגבוה המחייב שימוש בכמויות קטנות.

יחס ההמרה בין סטיביה לסוכר הוא כדלקמן:

  • 1 כוס סוכר = 1 כפית סטיביה (נוזל או אבקה).
  • 1 כף סוכר = 6- 9 טיפות תמצית סטיביה/ 1/4 כפית אבקה.
  • 1 כפית סוכר = 2- 4 טיפות תמצית סטיביה/ קורט אבקה.

במידה ומכינים עוגה, מומלץ לטעום את התערובת לפני האפייה ולבדוק אם יש צורך בתוספת סטיביה. ברוב המקרים יחס ההמרה יוכיח את עצמו והמאפה יצא מתוק וללא הערכים הקלוריים והנזקים שבסוכר הלבן.

רכז תפוחים טבעי

רכז תפוחים טבעי הוא סירופ מרוכז המופק מתפוחים טריים וללא תוספת סוכר. הוא משמש להמתקה של קינוחים, דברי מאפה (לביבות דלורית מתוקות), וכן מתאים במיוחד ללפתנים עשויים פירות או כתחליף לסירופ מייפל מעל פנקייק. יחס המרה הוא כ-3/4 כוס רכז תפוחים ל-1 כוס סוכר.

במידה ומשתמשים ברכז התפוחים לאפיית עוגות, יש להוסיפו לחומרים הרטובים ולהמשיך בהכנת במתכון כרגיל. רכז התפוחים לכשעצמו הוא בעל אינדקס גליקמי גבוה יחסית ויחד עם זאת בעל עומס גליקמי נמוך למנה, בעיקר כאשר הוא מתווסף לתערובת העוגה או לקינוח. (מנה היא 1 כף או פרוסת עוגה).

רכז דובדבנים טבעי

בדומה לרכז התפוחים, רכז הדובדבנים עשוי מדובדבנים טריים וללא תוספת סוכר. השימוש בו הוא בדומה לרכז התפוחים.

תמרים יבשים אורגניים

מעט תמרים יבשים הם ממתיק מצוין לדייסות וקינוחים, כאשר הם מומסים במים ומעורבבים עם שאר החומרים. הם מכילים סיבים תזונתיים ומינרלים ומעלים את רמת האינסולין במתינות.

תמרים יבשים רגילים אינם בטוחים לשימוש לחולי סוכרת, מכיוון שיובשו בסוכר או שצופו בסירופ סוכר לאחר הייבוש, לקבלת מעטה מבריק. מעבר למתיקות המוגזמת ולנזקי הסוכר, הם גם בעלי פוטנציאל להתרבות של טפילים ותולעים, המרגישים בנוח בסביבה מתוקה. יש להשתמש בתמרים יבשים אורגניים, שאינם מכילים סוכר ושמגיעים באריזה סגורה הרמטית.

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
מדריך כושר
מעבר לאימונים: איך ביטוח מדריך כושר יכול לשמור על עסקך

עבור חובבי כושר, הפיכת תשוקה למקצוע יכולה להביא לתחושת סיפוק שאין שני לה. עם זאת, עם הריגוש של הדרכת אחרים במסע הבריאות שלהם מגיע סט של סיכונים ואחריות שאין להקל בהם ראש. בטיחות הלקוחות וביטחון העסק נמצאים בידי המדריך, מה שהופך את ביטוח מדריכי הכושר לא רק לאופציה, אלא למגן חיוני בעולם רווי אי ודאויות.

לקריאת המאמר »
כאבים במפשעה
ספורט הרפתקני ואמצעי בטיחות

מאז ומתמיד, אנשים היו הרפתקנים, סקרנים, בחנו את גבולות היכולת האנושית ובדקו מה הם יכולים לעשות ומה לא. זה בא לידי ביטוי בצורות שונות. אחת מהן היא ספורט הרפתקני. מה שאנחנו נוהגים לקרוא ספורט אקסטרים.

לקריאת המאמר »
סוכרת
מהפכה בניהול סוכרת חקר פריצות דרך במכשירים חכמים, תרופות וטיפולים חלופיים

סוכרת, מצב כרוני המאופיין ברמות סוכר גבוהות בדם, משפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. מאמר זה מתעמק בפיתוחים החדשניים בטיפול בסוכרת, לרבות שימוש במכשירים חכמים, תרופות חדשות ושיטות טיפול חלופיות.

לקריאת המאמר »
תזונה
כיצד לשפר את בריאות מערכת העיכול שלך באמצעות תזונה ושינויים באורח החיים

בריאות מערכת העיכול ממלאת תפקיד מכריע בשמירה על רווחה כללית ומושפעת באופן משמעותי מהתזונה ובחירות אורח החיים של האדם. מערכת עיכול מתפקדת היטב מבטיחה שגופנו יקבל את החומרים המזינים והאנרגיה הדרושים תוך כדי סילוק פסולת. עם זאת, אורח חיים מלחיץ, הרגלי אכילה לא נכונים וצריכה לא מבוקרת עלולים להשפיע לרעה על מערכת העיכול, מה שמוביל לבעיות בריאותיות שונות לטווח הקצר ולטווח הארוך. במאמר מקיף זה, נחקור את ההשפעות של גורמים אלה על בריאות מערכת העיכול ונספק טיפים מעשיים לשיקום ושמירה על מערכת עיכול בריאה.

לקריאת המאמר »
מאמנת אישית
יעל אליה – מאמנת אישית שהיא גם מאמנת כושר, כל מה שאתם צריכים בשביל להתאמן בכיף!

אנשים רבים מתקשים לעשות את השינוי הנדרש מישיבה על הספה ללא מעש, למצב בו הם צריכים ללכת פעם או פעמיים בשבוע להתאמן. ישנם אנשים שמראש מוותרים על הצורך לבצע שינוי כזה. הם מודעים לעובדה שאינם יכולים, או מקבלים את זה שאינם רוצים בכך. הם מוכנים גם להתמודד עם ההשלכות הפיזיולוגיות והבריאותיות הכרוכות בהחלטה שלא לבצע את השינוי הנדרש.

לקריאת המאמר »
היתרונות של הגדלת צריכת המים והפחתת משקאות ממותקים

שתיית יותר מים חיונית לבריאות ולרווחה הכללית שלנו. הגוף שלנו מורכב מכ-60% מים, ושמירה על לחות עוזרת לעיכול, למחזור הדם, לוויסות הטמפרטורה ולשמירה על עור בריא. על ידי הגדלת צריכת המים שלנו, אנו יכולים לשפר את רמות האנרגיה שלנו, לשפר את התפקוד הקוגניטיבי ולתמוך בניהול משקל.

לקריאת המאמר »
התקשרו עכשיו ! דילוג לתוכן