גלוקגון – טיפול בהיפוגליקמיה

גלוקגון משמש כ"ערכת עזרה ראשונה" לחולי סוכרת במצבים של היפוגליקמיה. הגלוקגון הוא פפטיד המופרש באופן טבעי מתאי Alpha שבלבלב, ותפקידו הפיזיולוגי הוא לגרום לשחרור גלוקוז ממאגרי הגוף. הגלוקגון מופרש במצבים של רעב במטרה להעלות את רמת הסוכר ולספק לגוף אנרגיה זמינה.

מצבים של היפוגליקמיה מאפיינים מאוד חולי סוכרת שאינם מאוזנים, ולאחר שימוש בתרופות או הזרקת אינסולין עלול בהחלט לקרות מצב של ירידה חדה ברמת הסוכר. על מנת לטפל במצב של ההיפוגליקמיה, ניתן להזריק גלוקגון שמשחרר באופן מיידי גלוקוז מהמאגרים ומרים בחזרה את רמות הסוכר בדם לרמות תקינות.

הגלוקגון משמש למצבי חירום, בהם לא ניתן לאכול ולהכניס בחזרה סוכר דרך הפה, ולכן ממליצים לחולי סוכרת שסובלים מהיפוגליקמיה לקחת איתם גלוקגון, שיעזור להם במקרי חירום של היפוגליקמיה.

מנגנון הפעולה

הגלוקגון הוא הורמון שמשתחרר כאמור באופן טבעי וגורם לשחרור סוכר מהכבד. לאחר הזרקת הגלוקגון, הכבד של חולי הסוכרת משחרר באופן מיידי מולקולות גלוקוז רבות שמעלות את רמת הסוכר בדם ומפסיקות את ההיפוגליקמיה.

אופן השימוש בגלוקגון

על מנת להשתמש בגלוקגון במצבים של היפוגליקמיה, חולי סוכרת נושאים ערכה הכוללת מזרק, אבקת גלוקגון ותמיסה, בה יש לערבב את האבקה לפני השימוש. מדובר במזרק גדול בעל מחט ארוכה, ובתהליך מורכב, ולצורך הזרקת הגלוקגון חולי הסוכרת צריכים לעבור הדרכה מיוחדת.

אחת הבעיות עם השימוש בגלוקגון היא הקושי הרב בהזרקה, שכן מדובר בתהליך ארוך ומסורבל הכולל את ערבוב התמיסה וההזרקה. תהליך זה קשה עוד יותר כאשר האדם נמצא בהיפוגליקמיה ובלחץ, ולכן חשוב מאוד לשמור על קור רוח במהלך השימוש בגלוקגון וההזרקה.

בדרך כלל נוטים להדריך לגבי הזרקת הגלוקגון את בני משפחה, המורים בבתי הספר ואנשים נוספים הנמצאים בסביבת חולה הסוכרת, מפני שהיפוגליקמיה היא בהחלט מצב חירום הדורש התערבות מיידית.

לאחרונה, חברות תרופות שונות מנסות לפתח ערכות נוחות יותר להזרקת גלוקגון, וסל הבריאות 2017 מכיל תרופות חדשות שיוכלו להתבצע בצורה פשוטה ועל ידי כל אחד.

למרות דרך ההזרקה המורכבת, חולי סוכרת הסבלים מהיפוגליקמיה ומסוגלים להזריק את הגלוקגון, חייבים לשאת אותו איתם לכל מקום, מפני שאכן מדובר בחומר המציל חיים.

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
מדריך כושר
מעבר לאימונים: איך ביטוח מדריך כושר יכול לשמור על עסקך

עבור חובבי כושר, הפיכת תשוקה למקצוע יכולה להביא לתחושת סיפוק שאין שני לה. עם זאת, עם הריגוש של הדרכת אחרים במסע הבריאות שלהם מגיע סט של סיכונים ואחריות שאין להקל בהם ראש. בטיחות הלקוחות וביטחון העסק נמצאים בידי המדריך, מה שהופך את ביטוח מדריכי הכושר לא רק לאופציה, אלא למגן חיוני בעולם רווי אי ודאויות.

לקריאת המאמר »
כאבים במפשעה
ספורט הרפתקני ואמצעי בטיחות

מאז ומתמיד, אנשים היו הרפתקנים, סקרנים, בחנו את גבולות היכולת האנושית ובדקו מה הם יכולים לעשות ומה לא. זה בא לידי ביטוי בצורות שונות. אחת מהן היא ספורט הרפתקני. מה שאנחנו נוהגים לקרוא ספורט אקסטרים.

לקריאת המאמר »
סוכרת
מהפכה בניהול סוכרת חקר פריצות דרך במכשירים חכמים, תרופות וטיפולים חלופיים

סוכרת, מצב כרוני המאופיין ברמות סוכר גבוהות בדם, משפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. מאמר זה מתעמק בפיתוחים החדשניים בטיפול בסוכרת, לרבות שימוש במכשירים חכמים, תרופות חדשות ושיטות טיפול חלופיות.

לקריאת המאמר »
תזונה
כיצד לשפר את בריאות מערכת העיכול שלך באמצעות תזונה ושינויים באורח החיים

בריאות מערכת העיכול ממלאת תפקיד מכריע בשמירה על רווחה כללית ומושפעת באופן משמעותי מהתזונה ובחירות אורח החיים של האדם. מערכת עיכול מתפקדת היטב מבטיחה שגופנו יקבל את החומרים המזינים והאנרגיה הדרושים תוך כדי סילוק פסולת. עם זאת, אורח חיים מלחיץ, הרגלי אכילה לא נכונים וצריכה לא מבוקרת עלולים להשפיע לרעה על מערכת העיכול, מה שמוביל לבעיות בריאותיות שונות לטווח הקצר ולטווח הארוך. במאמר מקיף זה, נחקור את ההשפעות של גורמים אלה על בריאות מערכת העיכול ונספק טיפים מעשיים לשיקום ושמירה על מערכת עיכול בריאה.

לקריאת המאמר »
מאמנת אישית
יעל אליה – מאמנת אישית שהיא גם מאמנת כושר, כל מה שאתם צריכים בשביל להתאמן בכיף!

אנשים רבים מתקשים לעשות את השינוי הנדרש מישיבה על הספה ללא מעש, למצב בו הם צריכים ללכת פעם או פעמיים בשבוע להתאמן. ישנם אנשים שמראש מוותרים על הצורך לבצע שינוי כזה. הם מודעים לעובדה שאינם יכולים, או מקבלים את זה שאינם רוצים בכך. הם מוכנים גם להתמודד עם ההשלכות הפיזיולוגיות והבריאותיות הכרוכות בהחלטה שלא לבצע את השינוי הנדרש.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן