איזון סוכרת לשמירה על רמת סוכר תקינה

איזון סוכר מוגדר כשמירה על רמת סוכר נמוכה לאורך זמן, ונחשב לגורם פרוגנוסטי חשוב ביותר עבור חולי סוכרת. חולי סוכרת מאוזנים חשופים פחות לסיכונים השונים, ויסבלו פחות מסימני ההיפרגליקמיה ומהסיבוכים השונים שגוררת אחריה סוכרת.

לעומת זאת, חולי סוכרת שאינם מאוזנים ורמת הסוכר אצלם גבוהה באופן קבוע, יסבלו מסיבוכים שונים בעיקר לטווח הארוך, הכוללים פגיעה ברשתית ובכליה, רגל סכרתית, שבץ מוחי ונטייה להתקף לב.

איזון הסוכר בדם מושג על ידי דרכים שונות כמו פעילות גופנית, טיפול תרופתי, הקפדה על דיאטה מתאימה, ובדיקה מתמדת של רמת הסוכר על מנת להעריך את המצב ולוודא שהטיפול יעיל ושאין צורך בשינויים.

פעילות גופנית

אחת הדרכים הפשוטות ביותר להורדת הסוכר בדם ולשפר את בריאות הגוף באופן כללי היא ביצוע פעילות גופנית. הפעילות הגופנית מגבירה את רגישות התאים לאינסולין, ובכך משפרת את העברת הסוכר מהדם אל התאים.

בדרך זו, ניתן להפחית במקצת את רמת הסוכר בדם ולשפר את התגובה לתרופות האחרות. מלבד השפעת הפעילות הגופנית על מצב הסוכר, פעילות גופנית עוזרת גם לשיפור אלמנטים אחרים התורמים לבריאות כמו הורדת לחץ הדם, שיפור פרופיל השומנים בדם וחיזוק שרירי הגוף.

תזונה נכונה

חולי סוכרת לא מצליחים להתמודד כהלכה עם רמת הסוכר בדם, ולכן עליהם להפחית ככל שניתן את הסוכר המגיע מהתזונה. ולכן, חולי סוכרת צריכים להימנע מאכילת מאכלים עתירי סוכר ולהעדיף פחמימות מורכבות. על ידי ייעוץ תזונתי, ניתן להרכיב תפריט לחולי סוכרת, הכולל את כל אבות המזון אך מופחת בסוכר, ובכך להפחית את צריכת הסוכר ובכך להוריד את רמתו בדם.

טיפול בתרופות

כמעט כל חולה סוכרת זקוק לטיפול תרופתי, שעוזר להוריד את רמת הסוכר בדם ולהכניסו לרקמות. קיימות משפחות שונות של תרופות, שבעזרת מנגנונים שונים עוזרים לאזן את רמת הסוכר. בדרך כלל מתחילים מתרופה אחת ולאט לאט מוסיפים תרופות נוספות ושימוש באינסולין על מנת להגיע בסופו של דבר ליעד הטיפולי.

סולפיניל-אוריאה

התרופה הקלאסית והוותיקה ביותר לטיפול בסוכרת היא סולפיניל-אוריאה, שמגבירה את הפרשת האינסולין מתאי Beta שבלבלב. בדרך זו, רמת האינסולין בדם עולה וכתוצאה מכך הסוכר מוכנס לתאים ורמתו בדם יורדת.

תרופה זו טובה מאוד לשימוש בטווח הקצר, כל עוד הלבלב מתפקד וקיים מלאי של תאי Beta שפועל בצורה תקינה. למרות שמדובר בתרופה טובה שמורידה את המוגלובין A1C ב- 1-2%, היא גורמת לתופעות לוואי כמו עלייה במשקל, וכמו כן עלולה להוביל גם להיפוגליקמיה.

מטפורמין (גלוקופאג')

אחת התרופות הטובות והנפוצות ביותר בטיפול בסוכרת הוא מטפורמין, שגורם להפחתה בייצור גלוקוז בכבד ובכך מפחית את מלאי הגלוקוז בדם. כתוצאה מכך, רמת הגלוקוז יורדת והשימוש בתרופה גורם להפחתה של כ-2% מערכי המוגלובין A1C.

עם זאת, התרופה גורמת לבעיות במערכת העיכול ולחמצת לקטית, ולכן אסורה לשימוש אצל חולי אי ספיקת כליות ולכן לא מוצעת לחולי סוכרת רבים שסובלים גם מבעיות כליה.

אקרבוז

אקרבוז הינה תרופה פחות שימושית, שמורידה את המוגלבין A1C בכ-0.5% ועושה זאת על ידי עיכוב ספיגת הגלוקוז במעיים. בגלל המנגנון הזה, התרופה גורמת לגזים רבים ולהרגשה לא נעימה.

תיאזולינדינאודיון

תרופה חדשה שניתנת כקו אחרון כטיפול בסוכרת ומגבירה את הרגישות של הרקמות הפריפריות לאינסולין. בדרך זו, מורידה גם כן 1-2% מערכי המוגלובין A1C אך גורמת לתופעות לוואי קשות כמו עליה במשקל, בצקות, אנמיה ונזקים שונים לכבד.

שימוש באינסולין

עבור חולי סוכרת רבים התרופות האלה לא מספיקות, ועליהם להשתמש באינסולין שמספק לגוף את היכולת להכניס את הסוכר לתאים ולמנוע היפרגליקמיה.

בדרך כלל משתמשים בשני סוגים של אינסולין: אינסולין ארוך טווח, שמעניק רמה בסיסית של אינסולין למשך 24 שעות ומונע עלייה דרמטית ברמת הסוכר ואינסולין קצר טווח, הניתן לפני כל ארוחה ומשמש לטיפול בסוכר שהגיע מהארוחה הספציפית.

חשוב לזכור שהאינסולין ניתן בהזרקה, ודורש ניטור מתמיד של רמת הסוכר בדם על מנת להימנע מהיפוגליקמיה ומנזקים נוספים, ולכן גם מהווה אופציה אחרונה לאחר ששאר הנסיונות לאיזון הסוכר נכשלו.

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
מדריך כושר
מעבר לאימונים: איך ביטוח מדריך כושר יכול לשמור על עסקך

עבור חובבי כושר, הפיכת תשוקה למקצוע יכולה להביא לתחושת סיפוק שאין שני לה. עם זאת, עם הריגוש של הדרכת אחרים במסע הבריאות שלהם מגיע סט של סיכונים ואחריות שאין להקל בהם ראש. בטיחות הלקוחות וביטחון העסק נמצאים בידי המדריך, מה שהופך את ביטוח מדריכי הכושר לא רק לאופציה, אלא למגן חיוני בעולם רווי אי ודאויות.

לקריאת המאמר »
כאבים במפשעה
ספורט הרפתקני ואמצעי בטיחות

מאז ומתמיד, אנשים היו הרפתקנים, סקרנים, בחנו את גבולות היכולת האנושית ובדקו מה הם יכולים לעשות ומה לא. זה בא לידי ביטוי בצורות שונות. אחת מהן היא ספורט הרפתקני. מה שאנחנו נוהגים לקרוא ספורט אקסטרים.

לקריאת המאמר »
סוכרת
מהפכה בניהול סוכרת חקר פריצות דרך במכשירים חכמים, תרופות וטיפולים חלופיים

סוכרת, מצב כרוני המאופיין ברמות סוכר גבוהות בדם, משפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. מאמר זה מתעמק בפיתוחים החדשניים בטיפול בסוכרת, לרבות שימוש במכשירים חכמים, תרופות חדשות ושיטות טיפול חלופיות.

לקריאת המאמר »
תזונה
כיצד לשפר את בריאות מערכת העיכול שלך באמצעות תזונה ושינויים באורח החיים

בריאות מערכת העיכול ממלאת תפקיד מכריע בשמירה על רווחה כללית ומושפעת באופן משמעותי מהתזונה ובחירות אורח החיים של האדם. מערכת עיכול מתפקדת היטב מבטיחה שגופנו יקבל את החומרים המזינים והאנרגיה הדרושים תוך כדי סילוק פסולת. עם זאת, אורח חיים מלחיץ, הרגלי אכילה לא נכונים וצריכה לא מבוקרת עלולים להשפיע לרעה על מערכת העיכול, מה שמוביל לבעיות בריאותיות שונות לטווח הקצר ולטווח הארוך. במאמר מקיף זה, נחקור את ההשפעות של גורמים אלה על בריאות מערכת העיכול ונספק טיפים מעשיים לשיקום ושמירה על מערכת עיכול בריאה.

לקריאת המאמר »
מאמנת אישית
יעל אליה – מאמנת אישית שהיא גם מאמנת כושר, כל מה שאתם צריכים בשביל להתאמן בכיף!

אנשים רבים מתקשים לעשות את השינוי הנדרש מישיבה על הספה ללא מעש, למצב בו הם צריכים ללכת פעם או פעמיים בשבוע להתאמן. ישנם אנשים שמראש מוותרים על הצורך לבצע שינוי כזה. הם מודעים לעובדה שאינם יכולים, או מקבלים את זה שאינם רוצים בכך. הם מוכנים גם להתמודד עם ההשלכות הפיזיולוגיות והבריאותיות הכרוכות בהחלטה שלא לבצע את השינוי הנדרש.

לקריאת המאמר »
היתרונות של הגדלת צריכת המים והפחתת משקאות ממותקים

שתיית יותר מים חיונית לבריאות ולרווחה הכללית שלנו. הגוף שלנו מורכב מכ-60% מים, ושמירה על לחות עוזרת לעיכול, למחזור הדם, לוויסות הטמפרטורה ולשמירה על עור בריא. על ידי הגדלת צריכת המים שלנו, אנו יכולים לשפר את רמות האנרגיה שלנו, לשפר את התפקוד הקוגניטיבי ולתמוך בניהול משקל.

לקריאת המאמר »
התקשרו עכשיו ! דילוג לתוכן